Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

ZDA bodo zaradi slabega vremena začasno premestile pomol pri Gazi

Pomol, ki je po poškodbi začel ponovno delovati šele prejšnji teden, bo vojska znova vzpostavila takoj, ko bo to dopuščalo vreme.
Prizor iz Gaze. FOTO: Ramadan Abed/Reuters
Prizor iz Gaze. FOTO: Ramadan Abed/Reuters
STA
15. 6. 2024 | 11:35
15. 6. 2024 | 11:36
0:26

Zaradi napovedanih visokih valov in razburkanega morja bodo ameriške sile začasni pomol za dostavo humanitarne pomoči ob obali Gaze premestile v izraelsko pristanišče Ašdod, je v petek sporočila ameriška vojska. Pomol, ki je po poškodbi začel ponovno delovati šele prejšnji teden, bo vojska znova vzpostavila takoj, ko bo to dopuščalo vreme.

»Odločitev o začasni premestitvi pomola ni bila sprejeta zlahka, vendar je nujna, da se zagotovi, da bo začasni pomol tudi v prihodnje zagotavljal humanitarno pomoč,« je na omrežju X zapisalo osrednje poveljstvo ameriške vojske (Centcom).

Kot je pojasnilo, si s premestitvijo želi zaščititi pomol pred slabimi vremenskimi razmerami. Pomol bo vojska znova zasidrala ob obali Gazi, takoj ko bo to dopuščalo vreme, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Centcom je ob tem še dodal, da je od 17. maja preko pomorskega koridorja v Gazo prispelo več kot 3500 ton humanitarne pomoči.

Ameriška vojska je namreč 17. maja ob obali Gaze postavila pomol v upanju, da bi okrepili dobavo pomoči Palestincem v enklavi. Delovanje okoli 320 milijonov dolarjev vrednega pomola so morali začasno prekiniti že konec maja, ko so ga poškodovali visoki valovi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine