Znane številke o novih okužbah pri nas, situacija v bolnišnicah je resna

Znova več okuženih kot dan prej.
Fotografija: V petek znova veliko število testiranj. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
V petek znova veliko število testiranj. FOTO: Jure Eržen, Delo

V petek je bilo v Sloveniji skupno testiranih 10.553 ljudi, potrjenih pa 1.523 novih okužb. Po poročanju sledilnika covida 19 so v petek v Sloveniji opravili 4.763 PCR-testov, okužbo s koronavirusom pa potrdili pri 1.152 ljudeh, kar je 24,2 odstotka. S hitrimi testi so testirali 5.790 oseb, pozitivnih je bilo 371 ljudi (6,4 odstotka). 

Hospitaliziranih je bilo 1.266 oseb, intenzivno nego jih je potrebovalo 196. Po podatkih vlade je umrlo 19 ljudi. V Sloveniji je trenutno aktivnih 24.111 primerov, cepilo pa se je že 35.159 ljudi.Vodja kabineta ministrstva za zdravje Tina Bregant je na obisku v bolnišnici Izola, kjer se bo seznanila z aktualnim stanjem v bolnišnici ter s cepljenjem zaposlenih proti covidu 19. »Situacija v slovenskih bolnišnicah je resna, vendar s skrajnimi napori zdravstvenih delavcev še obvladljiva. Zelo me veseli solidarnost med bolnišnicami, saj izolska bolnišnica trenutno prevzema paciente iz drugih delov Slovenije,« je dejala ob obisku.

Ta konec tedna, ki naj bi spet postregel z lepim vremenom, se obeta gneča na priljubljenih izletniških točkah po državi. Policija je že napovedala poostreni nadzor nad spoštovanjem veljavnih protikoronskih odlokov.

Komentarji: