Hierro nič več na španskem selektorskem stolčku

Potem ko je čez noč nasledil odstreljenega Julena Lopeteguija, je izbrano vrsto na mundialu v Rusiji popeljal le do osmine finala.
Fotografija: Fernando Hierro je hitro zaključil svojo misijo. Foto Victor R. Caivano/AP
Odpri galerijo
Fernando Hierro je hitro zaključil svojo misijo. Foto Victor R. Caivano/AP

Madrid – Bilo je pričakovano: Fernando Hierro, ki je tik pred nogometnim svetovnim prvenstvom na selektorskem stolčku španske izbrane vrste zamenjal odstavljenega Julena Lopeteguija, ki si je bes zveze (RFEF) nakopal zaradi skrivnega dogovarjanja o sodelovanju z evropskim prvakom Realom, je hitro ostal brez dela. Njegova četa se je namreč na mundialu v Rusiji poslovila že v osmini finala, po streljanju enajstmetrovk so jo izločili gostitelji turnirja, kar seveda ni zadovoljilo ne španske javnosti ne njegovih delodajalcev.


Športni direktor zveze ne bo več


»Potem ko smo prepotovali precej skupnih kilometrov, je naše sodelovanje prišlo do konca,« so v kratkem javnem sporočilu pojasnili na zvezi, Hierro pa je odklonil možnost vrnitve na prejšnje delovno mesto športnega direktorja zveze in se bo lotil novih profesionalnih izzivov. Nekdanji dolgoletni reprezentant in nepogrešljivi Realov člen, ki se je marca rokoval z Abrahamom, sicer še nima pretirane trenerske kilometrine, v sezoni 2014/15 je bil pomočnik trenerja pri »galaktikih«, dve sezoni pozneje pa je vodil zasedbo Ovieda.
 

Komentarji: