Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Na današnji dan so bili Hrvati tretji na SP 1998

"Ne zavedajo se še, kaj so že storili in kaj še lahko dosežejo," je o hrvaški reprezentanci, ki jo čaka polfinale proti Angliji, dejal član bronastega moštva na SP 1998 Mario Stanić.
Hrvaška nogometna reprezentanca je največji nogometni uspeh dosegla leta 1998 s tretjim mestom na mundialu v Franciji. Bo novi rod presegel dosežek Davorja Šukerja in druščine? FOTO: Darren Walsh/Action Images/Reuters
Hrvaška nogometna reprezentanca je največji nogometni uspeh dosegla leta 1998 s tretjim mestom na mundialu v Franciji. Bo novi rod presegel dosežek Davorja Šukerja in druščine? FOTO: Darren Walsh/Action Images/Reuters
11. 7. 2018 | 19:09
3:09
Ljubljana – Prav na današnji dan pred dvajsetimi leti je hrvaška reprezentanca osvojila tretje mesto na SP. V Franciji je izbrana vrsta tedanjega selektorja Miroslava Blaževića v Parizu odpravili Nizozemsko z 2:1, zadela sta Robert Prosinečki in Davor Šuker. Nekdanji asi se na tem mundialu klanjajo svojim naslednikom.


Stanić: Imeli smo vse na dlani


»Tedaj se nisem zavedal, kaj je pomenil naš dosežek. Šele pozneje sem spoznal, kako velik rezultat smo dosegli in koliko je pomenil ljudem. Rod, ki ga vodi Zlatko Dalić, bo spoznal veličino svojega dosežka šele čez čas. Menim, da se še ne zavedajo, kaj so že storili in kaj še lahko dosežejo,« je za hrvaški portal 24sata dejal eden od članov bronastega moštva na SP 1998 Mario Stanić, ki se nadeja, da bodo fantje nocoj presegli dosežek njegovega rodu. »Tej fantje so že naredili veliko, a upam, da se jim ne bo zataknilo, kot se je nam v Franciji. Imeli smo vse na dlani in v petih minutah ostali brez dlani, roke, brez vsega ...« si močno želi napredovanja Dalićeve vrste v finale.

Hrvaški mediji so razkrili še eno zanimivost. Reprezentanca je »najcenejša« med polfinalisti tega SP. Njena vrednost je dvakrat manjša od belgijske in angleške oziroma trikrat od francoske izbrane vrste. Zlatko Dalić je med selektorji omenjenih moštev najslabše plačani trener. Če krog razširimo med četrtfinaliste, je švedski selektor Janne Andersson edini, ki ima manjšo plačo od Dalića, piše hrvaški portal Index.
 

Belgijci izgubili stavo


Dan po porazu belgijske reprezentance proti francoski v polfinalu SP je na podzemnih železnicah v Bruslju zjutraj odmevala navijaška himna francoske izbrane vrste. Razlog je bila izgubljena stava. Bruseljski javni prevoznik je pred tekmo stavil s pariškim. Če bi zmagali Belgijci, bi v Parizu postajo Saint-Lazare preimenovali v Saint Hazard po belgijskem zvezdniku Edenu Hazardu. A ker so izgubili, so potniki morali poslušati reprezentančno pesem francoskega rokerja Johnnyja Hallydaya.
 

Beyonce v skrbeh zaradi finala


Glasbena zvezdnika Beyonce in Jay-Z sta v skrbeh, da bi jima šov, ki ga pripravljata za nedeljski koncert v Parizu, ukradla finalna tekma na mundialu v Rusiji. Zato sta vse imetnike vstopnic povabila, da na prizorišče koncerta Stade de France pridejo dve uri in pol prej in si na velikih ekranih ogledajo finale. Francozi bodo namreč množično dihali s svojo izbrano vrsto, ki se bo po dvajsetih letih borila za naslov.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine