Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Po remiju precej bolj zadovoljni Danci

V skupini C sta Danska in Avstralija odigrali zanimivo tekmo, remi z 1:1 pa je najbolj pravičen rezultat.
Christian Eriksen je poskrbel za zgodnje vodstvo Danske. 
Christian Eriksen je poskrbel za zgodnje vodstvo Danske. 
N. Gr.
21. 6. 2018 | 13:45
21. 6. 2018 | 15:53
3:24
Danska ima eno najbolj trdnih obramb na prvenstvu, na drugi strani je Avstralija zelo potrebovala točke, a smo v nasprotju z napovedmi spremljali odprto tekmo z obeh strani. Že v sedmi minuti je Dance v vodstvo povedel prvi zvezdnik Christian Eriksen, ki je izkoristil lepo podajo Poulsena, za Avstralijo je še pred iztekom prvega polčasa izenačil Mile Jedinak iz enajstmetrovke, ki jo je določil videosodnik. 

V drugem polčasu so imeli Avstralci več od igre, a do čistih priložnosti pred golom Schmeichla vseeno niso prišli. Tekma se je končala s pravičnim remijem z 1:1, s katerim so mnogo bolj zadovoljni Danci, ki imajo zdaj štiri točke, Avstralci so osvojili prvo. V zadnjem kolu skupinskega dela se bo Danska pomerila s Francijo, Avstralci pa s Perujem, ki se bo s Francozi pomeril ob 17. uri. 


 

POTEK TEKME


Na prvi zadetek v Samari ni bilo potrebno dolgo čakati. V sedmi minuti je v kazenskem prostoru Jorgensen dobro opazil, da se mu izza hrbta bliža Christian Eriksen, podal je lepo žogo in zvezdnik Tottenhama jo je z volejem na prvo pospravil v mrežo za hitro vodstvo Danske. 

Napadalec Feyenoorda Nicolai Jorgensen je na začetku tekme zelo razpoložen, v 24. minuti je lepo podajo v kazenski prostor z desne strani poslal branilec Dalsgaard, Jorgensen je med branilci Avstralije prišel do neoviranega strela, a je z dobrih petih metrov meril mimo vrat in ostalo je pri 1:0, spremljamo pa zelo zanimivo in odprto srečanje. 

V 36. minuti je bil spet na delu videosodnik, Matt Leckie je z glavo streljal v kazenskem prostoru, Poulsena je žoga zadela v roko, najprej Lahoz ni pokazal na enajstmetrovko za Avstralijo, a si je po ogledu videoposnetka premislil in VAR je vnovič opravil svoje delo, čeprav je bilo igranje z roko zelo na meji tega, da bi lahko trdili, da je imel Poulsen roko v naravnem položaju. 

Igranje z roko Poulsena, po katerem je Lahoz pokazal na belo točko. 
Igranje z roko Poulsena, po katerem je Lahoz pokazal na belo točko. 


Mile Jedinak se na to ni oziral in v 39. minuti je žogo brez težav poslal za hrbet Kasperja Schmeichla, Avstralija je izenačila na 1:1. Na začetku drugega dela je tekma postala še bolj živahna, Danci so na eni strani zaman zahtevali enajstmetrovko, Avstralci pa so na drugi nevarni z vsakim predložkom, nekajkrat so jih od vodstva ločili le centimetri. 

V drugi polovici drugega polčasa je tempo precej padel, Avstralci več poizkušajo, a ne najdejo poti mimo razpoloženega Simona Kjaerja, zato postajajo vse bolj nervozni, na voljo imajo še slabih 10 minut, da tekmo odločijo v svojo korist. 

Danska : Avstralija 1:1 (1:1)
Eriksen 7; Jedinak 39. 

Danska: Schmeichel, Larsen,Christensen, Kjaer, Dalsgaard, Schone, Delaney, Eriksen, Sisto, Jorgensen, Poulsen. 
Avstralija: Ryan, Bechich, Milligan, Sainsbury, Risdon, Mooy, Rogić, Jedinak, Kruse, Jurić, Leckie. 

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine