Po remiju precej bolj zadovoljni Danci

V skupini C sta Danska in Avstralija odigrali zanimivo tekmo, remi z 1:1 pa je najbolj pravičen rezultat.
Fotografija: Christian Eriksen je poskrbel za zgodnje vodstvo Danske. 
Odpri galerijo
Christian Eriksen je poskrbel za zgodnje vodstvo Danske. 

Danska ima eno najbolj trdnih obramb na prvenstvu, na drugi strani je Avstralija zelo potrebovala točke, a smo v nasprotju z napovedmi spremljali odprto tekmo z obeh strani. Že v sedmi minuti je Dance v vodstvo povedel prvi zvezdnik Christian Eriksen, ki je izkoristil lepo podajo Poulsena, za Avstralijo je še pred iztekom prvega polčasa izenačil Mile Jedinak iz enajstmetrovke, ki jo je določil videosodnik. 

V drugem polčasu so imeli Avstralci več od igre, a do čistih priložnosti pred golom Schmeichla vseeno niso prišli. Tekma se je končala s pravičnim remijem z 1:1, s katerim so mnogo bolj zadovoljni Danci, ki imajo zdaj štiri točke, Avstralci so osvojili prvo. V zadnjem kolu skupinskega dela se bo Danska pomerila s Francijo, Avstralci pa s Perujem, ki se bo s Francozi pomeril ob 17. uri. 


 

POTEK TEKME


Na prvi zadetek v Samari ni bilo potrebno dolgo čakati. V sedmi minuti je v kazenskem prostoru Jorgensen dobro opazil, da se mu izza hrbta bliža Christian Eriksen, podal je lepo žogo in zvezdnik Tottenhama jo je z volejem na prvo pospravil v mrežo za hitro vodstvo Danske. 

Napadalec Feyenoorda Nicolai Jorgensen je na začetku tekme zelo razpoložen, v 24. minuti je lepo podajo v kazenski prostor z desne strani poslal branilec Dalsgaard, Jorgensen je med branilci Avstralije prišel do neoviranega strela, a je z dobrih petih metrov meril mimo vrat in ostalo je pri 1:0, spremljamo pa zelo zanimivo in odprto srečanje. 

V 36. minuti je bil spet na delu videosodnik, Matt Leckie je z glavo streljal v kazenskem prostoru, Poulsena je žoga zadela v roko, najprej Lahoz ni pokazal na enajstmetrovko za Avstralijo, a si je po ogledu videoposnetka premislil in VAR je vnovič opravil svoje delo, čeprav je bilo igranje z roko zelo na meji tega, da bi lahko trdili, da je imel Poulsen roko v naravnem položaju. 

Igranje z roko Poulsena, po katerem je Lahoz pokazal na belo točko. 
Igranje z roko Poulsena, po katerem je Lahoz pokazal na belo točko. 


Mile Jedinak se na to ni oziral in v 39. minuti je žogo brez težav poslal za hrbet Kasperja Schmeichla, Avstralija je izenačila na 1:1. Na začetku drugega dela je tekma postala še bolj živahna, Danci so na eni strani zaman zahtevali enajstmetrovko, Avstralci pa so na drugi nevarni z vsakim predložkom, nekajkrat so jih od vodstva ločili le centimetri. 

V drugi polovici drugega polčasa je tempo precej padel, Avstralci več poizkušajo, a ne najdejo poti mimo razpoloženega Simona Kjaerja, zato postajajo vse bolj nervozni, na voljo imajo še slabih 10 minut, da tekmo odločijo v svojo korist. 

Danska : Avstralija 1:1 (1:1)
Eriksen 7; Jedinak 39. 

Danska: Schmeichel, Larsen,Christensen, Kjaer, Dalsgaard, Schone, Delaney, Eriksen, Sisto, Jorgensen, Poulsen. 
Avstralija: Ryan, Bechich, Milligan, Sainsbury, Risdon, Mooy, Rogić, Jedinak, Kruse, Jurić, Leckie. 

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Komentarji: