SP v nogometu: Harry Kane v sodnikovem dodatku rešil Angleže

Otočani so Tunizijce, ki so častni gol dosegli iz najstrožje kazni, mukoma odpravili z 2:1.
Fotografija: Harry Kane je odbitek brez težav pospravil v mrežo. Foto Gleb Garanič/Reuters
Odpri galerijo
Harry Kane je odbitek brez težav pospravil v mrežo. Foto Gleb Garanič/Reuters

Volgograd – Po uvodnih spodrsljajih Argentine, Brazilije, ki sta osvojili le po točko, in branilke naslova Nemčije, ki je ostala celo praznih rok, današnji dan na nogometnem SP v Rusiji ni ponudil presenečenj, trije kolektivi s stare celine (Švedska, Belgija, Anglija) so odpravili neevropske izzivalce. Največ dela so imeli Otočani, ki so odpor žilavih Tunizijcev strli šele v sodnikovem dodatku (2:1), ko je še drugič v dvoboju mrežo zatresel prvi zvezdnik Harry Kane, na katerega je po kotu tunizijska obramba v osrčju kazenskega prostora povsem pozabila. Častni zadetek za poražence je z bele točke prispeval Ferjani Sassi po neumnem prekršku Kyla Walkerja, ki je pokosil Fakhreddina Ben Youssefa


POTEK DVOBOJA


Prvi polčas je bil živahen in posejan s priložnostmi, promet pa domala enosmeren – proti tunizijskim vratom. Najbolj podjeten je bil zvezni igralec Manchester Uniteda Jesse Lingard, ki si je pripravil kar štiri obetavne priložnosti za zadetek, a bil vselej premalo natančen. Je bil pa zato že v enajsti minuti uspešnejši Harry Kane. Nevarno akcijo je skušal najprej zapečatiti branilec John Stones, njegov poskus je vratar Mouez Hassen čudežno odbil, toda zgolj na nogo dobro postavljenega Tottenhamovega ostrostrelca, ki je razparal tekmečevo mrežo.

Doseženi zadetek Angležev ni uspaval, še naprej so gospodarili na igrišču, tekmecem pa preprečili vse poti do vrat in jim v prvem polčasu dovolili en sam strel na gol. Kljub temu pa je Tunizija v 35. minuti izenačili. V četi Garetha Southgata si je branilec Manchester Cityja Kyle Walker v kazenskem prostoru privoščil neumno napako, pokosil je namreč Fakhreddina Ben Youssefa, kolumbijski sodnik Wilmar Roldan ni okleval in je pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Ferjani Sassi, čeprav se je vratar Jordan Pickford vrgel v pravo smer in bil le za nekaj centimetrov prekratek.

Drugi polčas je bil veliko manj živahen, pravih priložnosti na obeh straneh ni bilo, zdelo se je, da se bosta morali zasedbi zadovoljiti z vsaka po točko, ki bi se je kajpak bolj razveselili Tunizijci. Toda Otočani so srečno osvojili komplet vseh treh, do zmagovitega zadetka pa so se dokopali že v sodnikovem dodatku. Po kotu je žogo v kazenskem prostoru Harry Maguire z glavo podaljšal do Harryja Kana, ki jo je – ravno tako z glavo – zabil v mrežo mimo vratarja Farouka Ben Mustaphe, ki je že v 15. minuti zamenjal poškodovanega Moueza Hassena (rama). Tunizijci so v celotnem dvoboju enkrat samkrat sprožili v okvir nasprotnikovih vrat.


TUNIZIJA : ANGLIJA 1:2 (1:1)


Strelca: 0:1 - Harry Kane (11.), 1:1 - Ferjani Sassi (35./11-m), 1:2 - Harry Kane (Hary Maguire, 90+1.).

Tunizija: Hassen (od 15. ben Mustapha), Bronn, S. Ben Youssef, Meriah, Maaloul, Skhiri, Badri, Sassi, F. Ben Youssef, Khazri (od 85. Khalifa), Sliti (od 74. Ben Amor).

Anglija: Pickford, Maguire, Stones, Walker, Young, Lingard (od 90. Dier), Henderson, Alli (od 80. Loftus-Cheek), Trippier, Kane, Sterling (od 68. Rashford).

Komentarji: