Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Španci zmagali, a z igro niso navdušili

Nogometaši Španije so po golu Diega Coste z 1:0 premagali Iran in so pred zadnjim kolom skupinskega dela v najboljšem položaju. 
Gerard Pique veliko poizkuša tudi v napadalnih akcijah. 
Gerard Pique veliko poizkuša tudi v napadalnih akcijah. 
N. Gr.
20. 6. 2018 | 19:45
20. 6. 2018 | 21:53
3:37
Na zadnji tekmi sredinega večera so se Španci mučili z Iranom, a nato po srečnem odboju žoge preko Diega Coste prišli do zadetka, ki jim je prinesel vse tri točke. Iran je v drugem polčasu napadal in bil dvakrat blizu zadetku, prvega je sodnik Cunha zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavil, drugo priložnost je zapravil Mehdi Taremi, ki je z glavo meril preko vrat. 

Španci niso prikazali nič posebnega, v prvem polčasu so v stilu Barcelone pletli mrežo okoli kazenskega prostora Irana, a pravih rešitev ni bilo, na koncu je odločila individualna kvaliteta Andresa Inieste in Diega Coste, ki je bil tako kot na prvi tekmi večinoma neviden, v pravem trenutku pa je bil na pravem mestu. 

Španci imajo zdaj štiri točke, Iranci pa ostajajo pri treh in bodo proti Portugalcem v zadnjem kolu skupinskega dela lovili napredovanje v osmino finala. 


POTEK TEKME


V prvih 15. minutah so nekoliko bolj nevarni Španci, poizkušajo s predložki na Gerarda Piqueja, ki je na začetku tekme več časa v napadu kot v obrambi, na drugi strani si Iranci še niso pripravili prave priložnosti za zadetek. Iranci bi se z zmago že uvrstili v osmino finala, tri točke za mirno nadaljevanje pa potrebujejo tudi Španci. Svetovni prvaki izpred osmih let igrajo s prepoznavno kombinatorno igro na sredini in pletejo mrežo okrog kazenskega prostora Irana, a zaenkrat prave luknje v obrambi še niso našli, nekaj polpriložnosti se je končalo s streli mimo iranskih vrat. Do konca prvega polčasa spremembe izida ni bilo, Iranci so zdržali pritisk, a so ob koncu prvega dela delovali kar precej utrujeno. 

Takoj na začetku drugega dela so imeli Španci dve veliki priložnosti, najprej je z glavo streljal Pique, a je Beiranvand žogo odbil, ta je prišla do Sergia Busquetsa na robu kazenskega prostora, ki je odlično streljal, a je vratar Irana še enkrat več žogo dobro odbil in ostalo je pri 0:0. Na drugi strani so imeli svojo priložnost tudi Iranci, a je žoga za las zletela mimo desne vratnice De Gee. 

Španci so do vodstva prišli precej srečno, Ramin Reazaejan je v kazenskem prostoru nespretno želel razčistiti, a je z žogo zadel Diega Costo v nogo, žoga pa se je ob vratnici skotalila v mrežo Irana in Španija vodi z 1:0, Iranci pa bodo morali zdaj pokazati precej več, če želijo izenačiti. Iranci so se v 60. minuti že razveselili izenačujočega zadetka, a je bil Ezatolahi v prepovedanem položaju in sodnik Cunha je zadetek upravičeno razveljavil. Španci so v zadnjih minutah nekoliko umirili nalet Irana, ki mu pohajajo moči. 

V 82. minuti je najprej Pique naivno izpadel v obrambi, nato pa je iz ugodnega položaja Mehdi Taremi z glavo meril čez gol in Španci so se rešili, čeprav je zadetek visel v zraku. 

Iran : Španija 0:1 (0:0)
Costa 54.

Iran: Beiranvand, Hoseini, Rezaejan, Puraligandži, Hadžsafi, Amiri, Ezatolahi, Torabi, Ebrahimi, Ansarifard, Azmun. 

Španija: de Gea, Carvajal, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Iniesta, Isco, Silva, Vazquez, Diego Costa.

Sodnik: Andres Cunha (Urugvaj)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine