Zakaj je pokazal sredinec? Še sam ne ve

Britanski zvezdnik Robbie Williams je svetovni javnosti obrazložil, zakaj je milijonom ljudem po vsem svetu na otvoritveni slovesnosti svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji pokazal sredinec.
Fotografija: Pop pevca neredko spremljajo incidenti. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Pop pevca neredko spremljajo incidenti. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Nekdanji pevec skupine Take That Robbie Williams je na odprtju svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji milijonom ljudem po svetu pokazal sredinec. Gesta je zanetila pravi mednarodni škandal, pojavila so se ugibanja, komu je bil sredinec sploh namenjen.

Mnogi so pevcu, ki je po ohdhodu iz skupine Take That stopil na samostojno pot in si ustvaril zavidljivo kariero, očitali že nastop na odprtju, nekateri menijo, da je bila neprimerna gesta namenjena prav državi gostiteljici prvenstva in celo posameznikom, ki so se prireditve na stadionu Lužniki udeležili, z Vladimirjem Putinom na čelu.

A dejstvo je, da je tik pred stegnjenim sredincem pevec namerno spremenil del besedila in dodal: »I did this for free,« kar pomeni, da je to naredil brezplačno. Kakor koli, 44-letni pop pevec je razloge za svoje dejanje razodel na televiziji ITV v oddaji This Morning Show, in sicer da je pred tem dobil znak, da bo odštevanje do začetka prvenstva enominutno namesto polminutno, kot so bili dogovorjeni.


V prvem delu posnetka je govora prav o incidentu s sredincem.

Na vprašanje gostitelja oddaje Phillipa Schofielda, ali dejanje obžaluje, je Williams povedal, da se takrat ni imel povsem pod nadzorom. »Ne morem si zaupati, nikoli ne vem, kaj bom kdaj naredil. Zagotovo to ni bilo v načrtu, načrt je bil zgolj odpeti besedilo in ne pasti z odra.«


Z odra Robbie Williams resda ni padel, mednarodni škandal pa mu je uspelo zanetiti.

Robbie Williams je na odprtju zapel tudi z rusko operno pevko Aido Garifullini in par je skupaj z mnogimi plesalci in drugimi performerji skoraj devet minut zabaval več kot 80.000-glavo množico na enem glavnih stadionov in preostalih več milijonov gledalcev pred televizijskimi zasloni.
 
Williams je še pred prireditvijo povedal, da je bil klic, ko so ga povabili k sodelovanju na otvoritveni slovesnosti, uresničitev njegovih sanj, vendar ni prepričan, da ga bodo to še kdaj prosili.


Uradna videospota prejšnjih prvenstev iz Brazilije in Južnoafriške republike si lahko pogledate v zgornjih videih. Bodo v letošnjem Williamsov incident s sredincem izrezali?

Komentarji: