AlphaTauri namesto Kvjata pripeljal Tsunodo

Japonski dirkač Yuki Tsunoda bo v prihodnji sezoni formule ena dirkal za AlphaTauri.
Fotografija: V sezoni 2021 bosta za AlphaTauri dirkala Pierre Gasly in Yuki Tsunoda. FOTO: Bryn Lennon/AFP
Odpri galerijo
V sezoni 2021 bosta za AlphaTauri dirkala Pierre Gasly in Yuki Tsunoda. FOTO: Bryn Lennon/AFP

Dirkaško moštvo AlphaTauri je razkrilo, da bo v prihodnji sezoni formule ena v njihovem dirkalniku poleg Francoza Pierra Gaslyja sedel tudi Japonec Yuki Tsunoda.

20-letni dirkač je letos dirkal v formuli 2 za Carlin, na 24 dirkah je trikrat zmagal in skupno sedemkrat uvrstil na zmagovalni oder, sezono pa je končal na tretjem mestu, za Britancem Callumom Ilottom in Nemcem Mickom Schumacherjem, novim dirkačem Haasa.

Yuki Tsunoda si je z dobrimi rezultati zagotovil sedež pri AlphaTauriju, podružnični ekipi Red Bulla, kjer bo zamenjal Rusa Daniila Kvjata, obenem pa bo prvi japonski dirkač v karavani po Kamuiju Kobayashiju, ki je nazadnje dirkal leta 2014 za Caterham.

»Zelo sem vesel te novice, saj so bil moj cilj, kot pri večini dirkačev, da nastopim v formuli ena. Rad bi se zahvalil svojim dosedanjim ekipam, še posebej Carlinu, pri katerem sem se letos veliko naučil. Zavedam se, da bodo na mojih plečih upi japonskih navijačev, tudi za njih se bom trudil po najboljših močeh,« je dejal Tsunoda, ki bo postal prvi dirkač v formuli ena, ki je bil rojen leta 2000 ali kasneje.

V sezoni 2020 je AlphaTauri osvojil 107 točk in zasedel sedmo mesto med konstruktorji.

Preberite še:

Komentarji: