Andreja Leški in Anka Pogačnik zmagovalki v Zagrebu

V hrvaškem glavnem mestu sta slovenski judoistki v finalnih bojih velike nagrade premagali Nizozemko Geke van den Berg in Britanko Kelly Petersen Pollard.
Fotografija: Andreja Leški je v finalu za tretjo zmago na velikih nagradah, skupno pa šesto v karieri, slavila z vazarijem 14 sekund pred koncem borbe proti 25. judoistki sveta. FOTO: Marina Mayorova/IJF
Odpri galerijo
Andreja Leški je v finalu za tretjo zmago na velikih nagradah, skupno pa šesto v karieri, slavila z vazarijem 14 sekund pred koncem borbe proti 25. judoistki sveta. FOTO: Marina Mayorova/IJF

Slovenski judoistki Andreja Leški in Anka Pogačnik sta zmagovalki velike nagrade v Zagrebu. V hrvaški prestolnici je v finalu kategorije do 63 kilogramov Leškijeva ugnala Nizozemko Geke van den Berg, v kategoriji do 70 kg pa je slavila še Pogačnikova, ki je bila v finalu boljša od Britanke Kelly Petersen Pollard.

Leškijeva je v finalu za tretjo zmago na velikih nagradah, skupno pa šesto v karieri slavila z vazarijem 14 sekund pred koncem borbe proti 25. judoistki sveta.

Pred tem je sicer tretjepostavljena v kategoriji do 63 kg dvakrat slavila po iponu v četrtfinalu proti Francozinji Manon Deketer in polfinalu proti Poljakinji Angeliki Szymanski, v drugem krogu pa je za zmago proti Nemki Annabelle Winzig potrebovala vazari, potem ko je bila v prvem krogu prosta.

image_alt
Bilo bi škoda, če bi zdaj razpadlo, kar sta gradila Gabrovec in Fabjan


V tej kategoriji je v prvem krogu v Zagrebu izgubila Zarja Tavčar, boljša je bila prav kasnejša finalistka van den Bergova. V Zagrebu sicer v kategoriji do 63 kg ni bilo dobitnic zlate in srebrne olimpijske kolajne, Francozinje Clarisse Agbegnenou in Slovenke Tine Trstenjak.

Druga Slovenka v današnjem finalu, Pogačnikova je po aktivni borbi s Petersen Pollardovo morala v boj za zlato točko. V njem je po 22 sekundah zaradi nepravilnega prijema tekmice slavila 29-letna Slovenka. S tem je dosegla drugo zmago na velikih nagradah, potem ko je leta 2017 slavila v turški Antalyi.

Anka Pogačnik je dosegla svojo drugo zmago na velikih nagradah. FOTO: EJU
Anka Pogačnik je dosegla svojo drugo zmago na velikih nagradah. FOTO: EJU


Pogačnikova je prav vse tekmice premagala z iponom. Najprej je opravila z Brazilko Luano Carvalho, nato s Švicarko Alino Lengweiler, v polfinalu pa še s Poljakinjo Katarzyno Sobierajska.


Bolgar in Rus premočna za Martina Hojaka


V moških kategorijah je danes na tatami stopil Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. V prvem dvoboju je bil prost, v drugem je ugnal Izraelca Orona Ginerja, nato pa izgubil proti Bolgaru Marku Hristovu. V kasnejšem repešažu je izgubil še proti Rusu Ajubu Hažalijevu.

Že v petek je visoko slovensko uvrstitev dosegla Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg, bila je tretja. Za kolajno se je pri moških v kategoriji do 60 kilogramov boril tudi David Štarkel, a izgubil proti Francozu Jolanu Florimontu. Od preostalih slovenskih predstavnikov pa je prav tako v petek v prvem krogu v kategoriji do 52 kg izpadla Petra Nareks.

V nedeljo bo od Slovenk v kategoriji do 78 kilogramov nastopila Patricija Brolih, v najtežji moški kategoriji (nad 100 kg) pa bosta slovenske barve zastopala še Vito Dragič in Enej Marinič.

Preberite še:

Komentarji: