Babnikova bo sodelovala v finalnem krogu

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je pred odločilnim dnevom turnirja v Severni Karolini na 46. mestu.
Fotografija: Pia Babnik si je obetala boljše izhodišče. FOTO: Jared C. Tilton/ AFP
Odpri galerijo
Pia Babnik si je obetala boljše izhodišče. FOTO: Jared C. Tilton/ AFP

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik, ki je na prvem majorju sezone v začetku aprila zasedla tretje mesto, je po tretjem dnevu drugega velikega turnirja sezone za ženske, odprtega prvenstva ZDA, vpisala 46. mesto ter se bo borila tudi v finalnem krogu.

Po uvodnem dnevu je bila na igrišču Pine Needles Lodge v Severni Karolini med 156 igralkami 47., drugi dan turnirja pa je končala na 36. mestu. Ljubljančanka si 46. mesto deli s še petimi igralkami, ki imajo po treh dnevih štiri udarce nad parom igrišča (71).

Na prvem mestu je Avstralka Minjee Lee (13 udarcev pod parom igrišča), druga je Američanka Mina Harigae (-10), tretja Angležinja Bronte Law (-7).

Pia Babnik se temeljito pripravlja na udarce. FOTO: Kevin C. Cox/ AFP
Pia Babnik se temeljito pripravlja na udarce. FOTO: Kevin C. Cox/ AFP

Turnir v Severni Karolini se bo končal v nedeljo. Igralke se potegujejo za najvišji nagradni sklad v zgodovini ženskih golfskih turnirjev, za deset milijonov dolarjev. Organizatorji so obljubili, da se bo do leta 2026 postopoma zvišal na 12 milijonov dolarjev.

Zmagovalka US Opna bo bogatejša za 1,8 milijona dolarjev, drugouvrščena bo prejela polovico te vsote, finančno pa bodo nagrajene tudi preostale igralke in tudi tiste, ki se niso uvrstile v rez. V finalnem delu oziroma zadnja dva dneva nastopa le najboljših 60 igralk, oziroma tiste, ki so si delile 60. mesto.

Lani je OP ZDA dobila Japonka Yuka Saso, prvi letošnji major pa je dobila Američanka Jennifer Kupcho.

Preberite še:

Komentarji: