Boštjan Maček postal evropski prvak

Prekmurski strelec Boštjan Maček je po izgubljeni sezoni dosegel uspeh kariere. 
Fotografija: Prekmurski strelec je ohranil zbranost in mirno roko od prvega do zadnjega strela. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Prekmurski strelec je ohranil zbranost in mirno roko od prvega do zadnjega strela. FOTO: Matej Družnik/Delo

Leobersdorf – Strelec Boštjan Maček je na najboljši način unovčil odlično pripravljenost in dnevno formo na evropskem prvenstvu s puško šibrenico v Avstriji. Prvič v karieri je tekmovalec, ki se več kot tri desetletja meri v trapu, postal evropski prvak. V svoji zbirki sicer hrani še tri brone s prvenstev stare celine, dve posamični (Beograd 2011, Pragersko 2015), eno ekipno (Osijek 2009).

Na prvi vrhunec sezone se je podal dobro pripravljen, vendar so ga v zadnjem času spet načele bolečine v kolenu, ki so mu ga operirali januarja lani, ko si je pri padcu strgal križno vez, uničil oba meniskusa in hrustanec ter kolensko dno. A včeraj je stisnil zobe in ostal osredotočen od prvega do zadnjega strela. V vročini in dobri vidljivosti je dobil kvalifikacije, v katerih je ustrelil 124 tarč (25, 24, 25, 25, 25) in se samozavestno podal v finale.

Boštjan Maček je v najbolj napetem delu velikega finala ohranil mirno kri in si pristreljal rezultat kariere.<br />
FOTO: Facebook Strelske zveze Slovenije
Boštjan Maček je v najbolj napetem delu velikega finala ohranil mirno kri in si pristreljal rezultat kariere.
FOTO: Facebook Strelske zveze Slovenije


Izkušeni Prekmurec je v zadnjem dejanju držal stik z Antonom Glasnovićem. V zadnjem medsebojnem dvoboju je Hrvatu spodletelo, medtem ko je Maček v najbolj napetem trenutku ohranil mirno roko in se veselil uspeha kariere. Podrl je 46 letečih tarč, Glasnović 44. S tem je poplačal izgubljeno lansko sezono, ki so jo zaznamovale zdravstvene težave.

Na tekmi sta nastopila še dva slovenska strelca: Denis Vatovec (119) je zasedel 26. mesto, Matjaž Lepen (117) je bil 40.

Boštjanova sestra Jasmina je bila deveta, zadela je 116 letečih tarč. En zadetek jo je ločil od finala. 

Komentarji: