Čas je, da pokaže svetu, kdo je Uroš Jurišič

Slovenski mojster mešanih borilnih športov se bo drevi udaril s še neporaženim Rusom Šamilom Musajevom.
Fotografija: Uroš Jurišič bo drevi prestal ognjeni krst na spektaklu KSW. FOTO: Lucas Noonan
Odpri galerijo
Uroš Jurišič bo drevi prestal ognjeni krst na spektaklu KSW. FOTO: Lucas Noonan

V Lodžu je že vse nared za začetek borilnega spektakla poljskega združenja KSW 58, na katerem bo drevi ognjeni krst prestal Uroš Jurišič. Slovenski mojster mešanih borilnih športov se bo v obračunu velterske kategorije (do 77,1 kilograma) spoprijel z odličnim Rusom Šamilom Musajevom.

image_alt
Z zmago nad Tihim morilcem bi si odprl vrata do šampionskega pasu


»Težki treningi so za menoj, uradno tehtanje prav tako, zdaj je čas, da pokažem svetu, kdo je Uroš Jurišič. Če bo potrebno, sem pripravljen za najtežjo vojno z le enim sprejemljivim izidom,« je iz Lodža sporočil 28-letni Ljubljančan, ki je dal jasno vedeti, da ne razmišlja o ničemer drugem kot o novi zmagi.

Doslej jih je med profesionalnimi borci nanizal že enajst, od teh jih je deset dosegel s prekinitvijo. Poraza Jurišič, ki se je za izjemno pomemben dvoboj pripravljal v Ljubljani, na Ptuju in v Novem Sadu, v statistiki nima, kakor tudi ne leto mlajši Musajev, ki je v svojo korist odločil vseh trinajst dosedanjih dvobojev (deset s prekinitvijo).

image_alt
Jurišič po hitrem postopku onesposobil angleškega »ostrostrelca«


To bo torej spopad dveh še neporaženih asov, zmagovalcu pa naj bi se nasmihal obračun za šampionski pas združenja KSW, ki si ga lasti Hrvat Roberto Soldić (18 zmag, 3 porazi).

Komentarji: