Čeh v Budimpešti disk zalučal 62,94 m za tretje mesto

Slovenski rekorder Kristjan Čeh je bil na atletskem mitingu v Budimpešti, ki je štel za bronasto celinsko atletsko serijo, v metu diska tretji (62,94 metra).
Fotografija: Čeh (na fotografiji) med nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Odpri galerijo
Čeh (na fotografiji) med nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Dylan Martinez/Reuters

Zmagal je Britanec Lawrence Okoye (66,89 m), nekdanji igralec ameriškega nogometa, Kristjan Čeh pa je zaostal le še za drugouvrščenim Avstrijcem Lukasom Weisshaidingerjem (62,94 m), bronastim na olimpijskih igrah v Tokiu.

Slovenski prvak Nick Kočevar pa je bil na 100 m v najmočnejši drugi skupini sedmi, skupno pa je dosegel osmi čas z 10,61 sekunde. Zmagal je Američan Elijah Hall (10,04). Kočevar je tekel tudi v mešani mednarodni štafeti 4 x 100 m s predstavniki ZDA in Jamajke, v kateri so bili še Julian Forte, Nigel Ellis in Nigel Nethaneel. Ta četverica je zmagala z 39,48 sekunde. Druga je bila Irska (39,68).

Enaindvajsetletni Kočevar, slovenski prvak na 100 in 200 m, si je v drugi polovici junija poškodoval gleženj in potem ni več nastopal. Tekma v Budimpešti je bila prva po poškodbi, zaradi katere deset tednov ni mogel trenirati.

Preberite še:

Komentarji: