Vroči Čeh zalučal disk do zmage tudi v večnem mestu

Ptujčan je v italijanski prestolnici v šesti seriji vrgel 70,72 m, za svojim najboljšim dosežkom na svetu v sezoni, ki ga je dosegel maja, je zaostal 55 cm.
Fotografija: Kristjan Čeh se je veselil nove velike zmage. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Odpri galerijo
Kristjan Čeh se je veselil nove velike zmage. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Slovenski atlet v metu diska Kristjan Čeh še naprej blesti. Dosegel je drugo zmago v nizu na mitingih diamantne lige. Po nedeljskem zmagoslavju v Rabatu je danes pokoril konkurenco še v Rimu. Ptujčan je v italijanski metropoli v šesti seriji vrgel 70,72 m, za svojim najboljšim dosežkom na svetu v tej sezoni, ki ga je dosegel maja v Birminghamu, je zaostal 55 cm.

Drugo mesto je osvojil Avstrijec Lukas Weissheidinger, bronasti z olimpijskih iger v Tokiu in SP v Dohi 2019, ki je orodje zalučal 68,38 m, ki je bil do zadnje serije edini resen tekmec za slovenskega šampiona. Tretji je bil aktualni olimpijski in svetovni prvak Šved Daniel Stahl, ki je v najboljšem poskusu zmogel 65,87 m.

Kristjan Čeh ima najboljši izid v sezoni. FOTO: Ciro De Luca/ Reuters
Kristjan Čeh ima najboljši izid v sezoni. FOTO: Ciro De Luca/ Reuters

Čeh je vodil vse od prvega poskusa, ko so mu sodniki namerili 66,48 metra. V nadaljevanju je sicer prestopil, nato pa v preostalih štirih metih stopnjeval svoje dosežke do rekorda mitinga 70,72 m. Že met 68,72 cm iz tretje serije bi danes zadostoval za zmago.

Triindvajsetletni Ptujčan tako še naprej potrjuje izjemno formo, saj je letos na diamanti ligi zmagal v vseh treh nastopih, tudi v Birminghamu in Rabatu, ter napovedal boj za zlato na julijskem svetovnem prvenstvu v Eugenu in na evropskem prvenstvu avgusta v Münchnu.

Blizu zmagovalnemu odru je bila tudi Tina Šutej v skoku ob palici. Tako kot Italijanka Roberta Bruni in bronasta z OI v Tokiu Britanka Holly Bradshaw, ki sta dosegli izid sezone in zasedli drugo in tretje mesto, je zmogla 460 centimetrov. Žal je slovenski reprezentantki to uspelo v drugem poskusu, tekmicama pa v prvem.

Razred zase je bila svetovna podprvakinja in dvoranska svetovna prvakinja Američanka Sandi Morris, ki se je ustavila šele pri 481 cm.

Preberite še:

Komentarji: