Cena za igre vsak dan višja

Prestavitev OI v Tokiu naj bi stala dodatnih 1,6 milijarde evrov.
Fotografija: Olimpijske kroge bo treba ponovno prebarvati. FOTO: Foto Kim Kyung-hoon Reuters
Odpri galerijo
Olimpijske kroge bo treba ponovno prebarvati. FOTO: Foto Kim Kyung-hoon Reuters

Prestavitev olimpijskih iger v Tokiu iz letošnjega na prihodnje leto naj bi stala dodatnih 1,9 milijarde ameriških dolarjev ali okrog 1,6 milijarde evrov, je poročal japonski časnik Yomiuri Shimbun in se pri tem skliceval na neimenovane vire v Mednarodnem olimpijskem komiteju (Mok).

Japonski organizatorji bodo sicer po pogovorih z domačo vlado in Mokom to številko verjetno objavili sredi decembra, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

image_alt
Igre bodo, če bomo veslali v isto smer


Pred pandemije novega koronavirusa v marcu, ki je bila vzrok za prestavitev OI, naj bi bil proračun iger po nekaterih navedbah okrog 13 milijard ameriških dolarjev (10,9 milijarde evrov).
 

Manj razkošja


Organizatorji so konec septembra potrdili načrt za znižanje stroškov. Ukrepov je prek 50, od osiromašenja raznih sprejemov naprej, nameravajo varčevati tudi pri transportni infrastrukturi. Prav tako bodo imeli športniki na voljo manj časa za treninge na prizoriščih OI, ki jih bodo uradno odprli 23. julija 2021.

OI bo zaznamoval virus. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
OI bo zaznamoval virus. FOTO: Dado Ruvic/Reuters


Razni sprejemi in predstavitve bodo manj razkošni, nekatere nepotrebne bodo črtali, druge bodo opravilni na minimalni možni način. To velja tudi za tradicionalne prestavitve olimpijskih in paraolimpijskih reprezentanc v olimpijski vasi. Na voljo bo tudi veliko manj brezplačnih vstopnic, kot so načrtovali.

Preberite še:

Komentarji: