Dallas prvi, Real Madrid šesti

Na lestvici desetih največ vrednih klubov le trije iz Evrope: Real, Barcelona in Manchester United.
Fotografija: Dallas Cowboys na igrišču ne blestijo, saj se spet niso uvrstili v končnico, so pa največ vreden klub na svetu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Dallas Cowboys na igrišču ne blestijo, saj se spet niso uvrstili v končnico, so pa največ vreden klub na svetu. FOTO: AFP

Real Madrid, Barcelona in Manchester United so po kalkulacijah finančnega magazina Forbes največ vredni nogometni klubi na svetu.

Edini evropski klubi v top 10 na lestvici zasedajo šesto, osmo in 10. mesto. Še peto leto zaporedoma je na vrhu lestvice ekipa ameriškega nogometa NFL, Dallas Cowboys.

Pri Forbesu so vrednost Dallas Cowboys ocenili na 5,5 milijarde dolarjev (4,67 milijarde evrov). Klub Jerryja Jonesa generira dvakrat toliko prihodkov iz sponzorstev ter vstopnic kot katera koli druga športna ekipa na planetu.

Real Madrid je postal španski prvak in je največ vreden evropski klub. FOTO: AFP
Real Madrid je postal španski prvak in je največ vreden evropski klub. FOTO: AFP


Na drugem mestu največ vrednih ekip je tudi letos baseballsko moštvo New York Yankees; njegova vrednost je ocenjena na pet milijard dolarjev (4,24 milijarde evrov), tretje pa je košarkarsko moštvo NBA New York Knicks, katerega vrednost je ocenjena na 4,6 milijarde dolarjev (3,9 milijarde evrov).

Na lestvici 50 največ vrednih klubov na svetu so v top 20 le trije evropski klubi. Giganti Real Madrid (4,24 milijarde dolarjev/3,6 milijarde evrov) na šestem, Barcelona (4/3,4) na osmem in Manchester United (3,8/3,23) na desetem mestu.

Preberite še:

Komentarji: