Dani Pedrosa najavil selitev v F1

Vendar pa njegove objave na družbenem omrežju ne gre jemati resno, saj je bil včeraj v Španiji in Latinski Ameriki dan za šale in potegavščine.
Fotografija: Dani Pedrosa je osupnil svetovno javnost, toda verjetno s potegavščino. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Odpri galerijo
Dani Pedrosa je osupnil svetovno javnost, toda verjetno s potegavščino. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Ljubljana – »Po temeljitem premisleku sem se odločil, da sprejmem Red Bullovo ponudbo in v sezoni 2020 postanem dirkač formule ena,« je športni svet včeraj osupnil dolgoletni Hondin voznik v elitnem motociklističnem razredu moto gp Dani Pedrosa. Prekaljeni 33-letni Španec, ki je bil kar 18 zaporednih sezon v vseh treh razredih zvest le enemu delodajalcu, bo prihodnje leto sicer še vztrajal v moto gp, toda ne več na najvišji ravni, temveč zgolj kot testni voznik avstrijskega moštva KTM.


Dan za šale in potegavščine


Vendar pa Danijeve objave na družbenem omrežju vendarle ne gre jemati preveč resno, saj je 28. december oziroma dan nedolžnih otrok predvsem v Španiji in Latinski Ameriki nekakšna različica našega prvega aprila, torej dan za šale in potegavščine. Da je treba zapis Pedrose, ki se je v razredu moto gp veselil 31 zmag in 112 uvrstitev na zmagovalni oder, vzeti s precejšnjo rezervo, potrjujejo tudi šale njegovih rojakov in prav tako dirkačev Fernanda Alonsa in Marca Marqueza. Prvi se je pošalil, da gre v solastništvo moštva formule ena McLarna, drugi pa, da bo v novi sezoni dirkal s številko 1 na motociklu.

Preberite še:

Komentarji: