Darko Jorgić: Nimam si kaj očitati, izgubil sem proti prvemu na svetu

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu močnega turnirja WTT champions v Macau.
Fotografija: Darko Jorgić je moral priznati premoč vodilnemu igralcu s svetovne lestvice. FOTO: Lukas Barth/Reuters
Odpri galerijo
Darko Jorgić je moral priznati premoč vodilnemu igralcu s svetovne lestvice. FOTO: Lukas Barth/Reuters

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu močnega turnirja WTT champions v Macau. S 3:0 (-5, -5, -10) ga je premagal prvi igralec sveta, Kitajec Fan Zhendong. Hrastničan (24), evropski podprvak iz Münchna, je bil v prvih dveh nizih nemočen proti prvemu igralcu lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF). V obeh nizih je bil do pete točke izenačen s Kitajcem, ki mu nato ni več prepustil točke.

V nadaljevanju se je moral šestkratni svetovni prvak močno potruditi, da je dvoboj zaključil po treh nizih. V napeti končnici je bil od Jorgića vseeno boljši z 12:10, potem ko je bila na njegovi strani tudi sreča po štirih žogah, ki so se odbile od mrežice.

Jorgić premagal dva odlična igralca

Jorgić je v bil v prvem krogu turnirja v Macau s 3:2 v nizih boljši od najboljšega portugalskega igralca, Marcosa Freitasa, sicer 33. igralca svetovne lestvice. V osmini finala pa je osmi igralec lestvice ITTF prav tako s 3:2 ugnal Nemca Patricka Franzisko, klubskega kolega pri nemškem Saarbrücknu.

Darko Jorgić FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Darko Jorgić FOTO: Tobias Schwarz/AFP

»Nimam si česa očitati. Izgubil sem proti prvemu igralcu sveta, pokazal sem dobro formo, boril sem se od začetka do konca, vendar to ni bilo dovolj. Fan Zhendong je pokazal, zakaj je prvi igralec sveta, skozi celotni dvoboj ni delal lahkih napak, sam sem jih, pa tudi v ključnih trenutkih bi verjetno moral odigrati drugače. Bil sem preveč pasiven, tako da sem mu omogočil napade, v tretjem pa je bila sreča res na njegovi strani. Če ne bi imel štirih 'pardonov', bi se niz morda razpletel drugače,« je obračun s Kitajcem za Namiznoteniško zvezo Slovenije ocenil Jorgić.

Naslednji izziv spet v Aziji

Že prihodnji teden, v četrtek, Jorgića čaka še finalni turnir pokala WTT v Xinxiangu, na katerem bo nastopilo le 16 najboljših igralcev sveta.

»Z igrami v Macau sem zadovoljen, kar je dobra napoved za veliki finale WTT, na katerem bo igralo le 16 najboljših na svetu. Iskreno upam, da bom tudi na njem prikazal dobre igre, če bom imel še malo sreče pri žrebu, lahko naredim še kakšen korak naprej,« pa je še pred odhodom v Xinxiang dejal osmi igralec sveta.

Preberite še:

Komentarji: