Darko Jorgić opravil svoje, toda Slovenci odhajajo domov

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je izgubila proti Romuniji in se poslavlja od EP.
Fotografija: Darko Jorgić je še tretjič na tem prvenstvu vknjižil dve točki. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Darko Jorgić je še tretjič na tem prvenstvu vknjižil dve točki. FOTO: Thomas Peter/Reuters

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v zadnjem, tretjem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v romunskem Cluju z 2:3 izgubila proti Romuniji in se poslavlja od nadaljnjega tekmovanja. Dvoboj je namreč odločil potnika v četrtfinale, saj je iz prvega dela v izločilne boje napredoval le zmagovalec skupine.

V prvem krogu predtekmovalne skupine H so namreč varovanci Andreje Ojsteršek Urh v torek s 3:1 premagali Finsko, v sredo pa še Luksemburg prav tako s 3:1. Dve zmagi je zabeležila tudi Romunija, ki pa je bila v današnjem medsebojnem obračunu boljša od na prvenstvu oslabljenih Slovencev. Manjkala sta Bojan Tokić in Deni Kožul.


Jorgić je še tretjič na tem prvenstvu vknjižil dve točki


Darko Jorgić je za moško izbrano vrsto še tretjič na tem prvenstvu vknjižil dve točki, v prvem dvoboju je gladko s 3:0 ugnal Raresa Siposa, v četrtem pa tesno še Ovidiuja Ionesca s 3:2. Tilen Cvetko je bil v prvem obračunu nemočen proti Ionescuju, Peter Hribar pa je moral v tretjem obračunu priznati premoč Hunorju Szocsu. Odločitev je tako padla v petem dvoboju, ki ga je Sipos proti Cvetku zanesljivo dobil s 3:0.

Jorgić je ob sebi pogrešal dva standardna aduta Slovenije. FOTO: Antonin Thuillier/Reuters
Jorgić je ob sebi pogrešal dva standardna aduta Slovenije. FOTO: Antonin Thuillier/Reuters


Slovenija, sicer udeleženka letošnjih olimpijskih iger v Tokiu, je tako po skupinskem delu končala ekipno EP. V izločilne boje so se poleg Romunije uvrstile še Nemčija, Češka, Danska, Anglija, Avstrija, Rusija in Švedska.

Na prvenstvu so nastopile tudi slovenske namiznoteniške igralke, ki pa so izgubile oba obračuna v skupini D in zasedle zadnje mesto. Boljše so bile Čehinje (3:1) in Ukrajinke (3:0). Za evropski naslov se bodo v ženski konkurenci merile igralke Nemčije, Poljske, Portugalske, Ukrajine, Avstrije, Francije, Luksemburga in Romunije.

Preberite še:

Komentarji: