Jorgić v finalu domačega turnirja

Darko Jorgić, deseti igralec svetovne lestvice v namiznem tenisu, se je na odprtem prvenstvu Slovenije v Novi Gorici uvrstil v zaključni dvoboj.
Fotografija: Darko Jorgić med lanskim nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Darko Jorgić med lanskim nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Thomas Peter/Reuters

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, deseti igralec sveta, je na domačem turnirju serije WTT Contender v Novi Gorici razveselil navijače in se uvrstil v finale. V polfinalu je po ogorčenem boju s 4:3 (7, 4, -10, -8, -8, 8, 5) premagal Nemca Benjamina Dudo. V finalu se bo v nedeljo pomeril z Japoncem Horitom Šinozujem, ki je v polfinalu prav tako v tesnem obračunu s 4:3 ugnal rojaka Mizukija Oikavo. Jorgić je za preboj v polfinale s 3:0 (10, 7, 9) premagal Francoza Cana Akkuzuja. Že lani se je na turnirju v Laškem v predtekmovanju meril s Francozom, ki je zdaj zdrsnil iz najboljše stoterice igralcev na svetu. Že po petkovem zahtevnem dvoboju s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, ki je imel najmanj v prvem nizu igro v svojih rokah, je Jorgić opozoril, da bo prvi sobotni dvoboj precej drugačen od petkovega.

Z zelo zahtevnimi servisi je bil Francoz kar nekaj časa velika uganka za Jorgića, ki je ob podpori gledalcev rešitve našel že v prvem nizu, ki ga je končal pri 10, v preostalih dveh pa je bila njegova prednost ravno pravšnja, da ni bilo nobenega posebnega vznemirjanja v dvorani. V zadnjem nizu je Francoz sicer vzel minuto odmora, nato nanizal štiri točke zaporedoma. Celo povedel je za točko, ampak Jorgićeva kakovost je v tem trenutku višja kot Francozova in to se je videlo v hitri zmagi. Ta je omogočila še nekaj več počitka pred večernim polfinalom z Dudo.

Že ob prihodu v dvorano je Hrastničana razveselila novica, da je že finalist med moškimi dvojicami, kjer je slovenski as tokrat združil moči s klubskim kolegom iz Saarbrückna, Čehom Tomašem Polanskim. Japonec Juta Tanaka je namreč sporočil, da zaradi poškodovane rame ne bo mogel skupaj z Oikavo odigrati dvoboja polfinala. Jorgić in Polanski sicer načrtujeta, da bosta moči združila tudi na prihodnjih prvenstvih stare celine.

Preberite še:

Komentarji: