Ecclestone: Vsaj 8 dirk v tej sezoni

Predvsem na Otoku odmevajo besede nekdanjega prvega moža formule 1 o usodi dirk v prihajajočih mesecih.
Fotografija: Številni ljubitelji formule 1 se sprašujejo, kdaj bodo spet lahko videli takšen dvoboj velikih zvezdnikov Sebastiana Vettla in Lewisa Hamiltona. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Številni ljubitelji formule 1 se sprašujejo, kdaj bodo spet lahko videli takšen dvoboj velikih zvezdnikov Sebastiana Vettla in Lewisa Hamiltona. FOTO: Reuters

Nekdanji prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone je prepričan, da lahko v tej sezoni izpeljejo vsaj osem dirk, kar bi po predpisih Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) zadoščalo za razglasitev svetovnega prvenstva, poroča Nemška tiskovna agencija (DPA). Britanski poslovnež, ki je svoj delež F1 po štirih desetletjih na čelu elitnega dirkaškega športa prodal podjetju Liberty Media leta 2017, je v pogovoru za britanski Sunday Express dejal, da bi morali letos brez težav izpeljati vsaj osem dirk.

Devetinosemdesetletnik sicer ni tako optimističen, ko gre za najbolj vznesen scenarij zdajšnjega prvega moža F1 Chasa Careyja, da bi v letu 2020 lahko odpeljali med 15 in 18 dirk. Doslej so morali odpovedati ali prestaviti vse dirke do 5. julija, ko naj bi bila kot prva letos na sporedu VN Avstrije v Spielbergu. V naši soseščini za zdaj še niso odpovedali dogodka, ki bo zagotovo brez navzočnosti gledalcev. Tako naj bi bilo do zagotovitve varnih razmer tudi na drugih prizoriščih.

Vodstvo F1 je sicer napovedalo, da bo v začetku maja postreglo s prilagojenim koledarjem sezone 2020, v kateri bi lahko videli več dirk na istih prizoriščih.

Preberite še:

Komentarji: