Estonski as z letošnjim dirkalnikom bolj zadovoljen kot z lanskim

Po prvem dnevu relija za svetovno prvenstvo v Monte Carlu vodi Ott Tänak, ki ima le 3,3 sekunde naskoka pred Fincem Kallejem Rovanperäjem.
Fotografija: Ott Tänak je zelo zadovoljen s svojim letošnjim hyundaijem i20. FOTO: Philippe Desmazes/AFP
Odpri galerijo
Ott Tänak je zelo zadovoljen s svojim letošnjim hyundaijem i20. FOTO: Philippe Desmazes/AFP

V Monaku se je začela nova sezona za svetovno prvenstvo v reliju. Uvodni dan je bil najbolje razpoložen Estonec Ott Tänak (hyundai i20), svetovni prvak izpred dveh let, ki se je po prvi etapi izstrelil v vodstvo.

Toda 33-letni Estonec ne bo imel mirnega spanca, saj ima po uvodnih dveh hitrostnih preizkušnjah pičle 3,3 sekunde naskoka pred vzhajajočim finskim zvezdnikom Kallejem Rovanperäjem (toyota yaris). Na tretjem mestu je Valižan Elfyn Evans (toyota yaris), ki za vodilnim Tänakom zaostaja za 8,5 sekunde.

image_alt
Mladi finski dirkaški as dodobra prestrašil svojega slovitega očeta


»Uvodna hitrostna preizkušnja ni bila slaba, v drugi pa je bilo precej presenečenj in je bila zato zelo zahtevna. Moram reči, da sem bistveno bolj zadovoljen z letošnjim dirkalnikom, ki se bolje drži ceste kot lanski,« je izjavil estonski as.

Francoski branilec naslova svetovnega prvaka Sebastien Ogier (toyota yaris) je začel nekoliko zadržano. Za četrtouvrščenim Belgijcem Thierryjem Neuvillom (hyundai i20, + 16,0), ki brani zmago na monaški dirki, zaseda peto mesto, od vodilnega Tänaka ga loči 16,9 sekunde.

image_alt
Tänak izkoristil prednost domačega terena


Reli po Monte Carlu se bo nadaljeval jutri zjutraj in končal v nedeljo zgodaj popoldne.

Komentarji: