Evropski prvak in izkušena povratnica že pospravila kovčke

Na svetovnem prvenstvu v judu v Bakuju sta se že dopoldne poslovila Adrian Gomboc in Petra Nareks.
Fotografija: Adrian Gomboc je imel dolgo vse pod nadzorom, odločil je podaljšek. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Adrian Gomboc je imel dolgo vse pod nadzorom, odločil je podaljšek. FOTO: Matej Družnik/Delo

Baku – Evropski prvak v kategoriji do 66 kilogramov Adrian Gomboc in prekaljena povratnica v kategoriji do 52 klogramov Petra Nareks sta na svetovnem prvenstvu v judu v Bakuju kovčke pospravila že po dopoldanskem delu. Za varovanca Roka Drakšiča pri Bežigradu je bil usoden prvopotavljeni in lani bronasti Izraelec Tal Flicker, za 35-letno varovanko Marjana Fabjana pa tretja nosilka, Brazilka Erika Miranda, ki jo je prisilila v tri kazni in diskvalifikacijo. Jutri bosta na tatamije stopila Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov in Martin Hojak (do 73 kilogramov).


Izkoristil eno od redkih priložnosti


Gomboc je imel drugi dvoboj pod nadzorom, bil dvakrat blizu metu za vazari, v podaljšku pa je Izraelec izkoristil eno od redkih priložnosti za zmago. »Dobro sem nadziral borbo, bil boljši, na koncu sem malo spustil ritem, zastal, kar je Izraelec, ki je zelo izkušen borec, znal izkoristiti. Dobro se poznava, vedel sem, kaj počne, vso borbo sem ga nadziral z desno roko. Malo mi je zmanjkalo, a izgubiti proti takšnemu borcu ni nobeno presenečenje. Razočaranje pa seveda je. Bil sem dobro pripravljen, toda včasih odloča tudi sreča,« je za STA strnil vtise Gomboc.

Petra Nareks je prepričana, da je bilo dosegljivo še kaj več. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Petra Nareks je prepričana, da je bilo dosegljivo še kaj več. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Dosegljivo je bilo tudi več


Nareksova je na svetovnih prvenstvih nazadnje tekmovala pred štirimi leti v Čeljabinsku, tokrat pa pokleknila pred nosilko odličij z zadnjih štirih tekmovanjih. »Ko si tako blizu dobrega izida, si želiš še več. Še posebej, ker Brazilko dobro poznam. Mesec in pol se je pripravljala pri nas, dnevno sva imeli borve, večkrat sem jo na treningu vrgla. Seveda je odlična tekmovalka, tretja na svetu, a morda je bila danes želja tako velika, da sem začela delati napake. Žreb ni bil slab, z uvrstitvijo sem zadovoljna, saj sem bila dolgo izven pogona, je bilo pa dosegljivo tudi več,« je poudarila Nareksova.


SP 2021 na Dunaju


Predstavniki Mednarodne judo zveze (IJF) so ob robu letošnjega tekmovanja potrdili, da se bo svetovna konkurenca čez dve leti udarila na Dunaju. Prvenstvo bo na sporedu med 12. in 19. septembrom v večnamenski dvorani Wiener Stadthalle, gostitelji pa so že napovedali, da bo šla slika s prvenstva v 190 držav. Dunaj je sicer preizkušnjo te kakovostne ravni že gostil leta 1975, ko so se za lovorike udarili le moški, in leta 1984, ko so bile udeleženke zgolj ženske. Evropsko prvenstvo je bilo v Avstriji nazadnje leta 2010.
 

Preberite še:

Komentarji: