Ferrari se je pritožil na kazen Vettla

V 48. krogu je Vettel zapeljal s steze na travo, pri vračanju na stezo pa zaprl pot Hamiltonu, ki je takrat vozil tik za njim.
Fotografija: FOTO: AFP
Odpri galerijo
FOTO: AFP

Ekipa Ferrarija se je pritožila na kazen Nemca Sebastiana Vettla po sedmi dirki sezone svetovnega prvenstva formule 1. V kanadskem Montrealu je Vettel skozi cilj privozil prvi, zaradi kazenskega pribitka petih sekund pa je padel na drugo mesto in je zmagal Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).



V 48. krogu je Vettel zapeljal s steze na travo, pri vračanju na stezo pa je zaprl pot Hamiltonu, ki je takrat vozil tik za njim. Vodstvo dirke je ocenilo, da je šlo za oviranje in je Vettlu deset krogov pozneje prisodilo kazen. Britanec, ki je ob spornem dogodku zaviral in zavil, je nato do konca velike nagrade ves čas vozil manj kot pet sekund za njim in si zagotovil peto letošnjo zmago in skupno 78. v karieri.

»V tem trenutku smo, kot moštvo v celoti, seveda zelo razočarani. Mislim, da Seb ni mogel ravnati drugače, kot je. Prav zato smo se pritožili na odločitev vodstva tekmovanja,« je v uradni izjavi dejal vodja moštva Ferrari Mattia Binotto.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


»Kam pa naj bi šel? Res so nam dobesedno ukradli zmago,« je protestiral Vettel, ki je po dirki avto odpeljal v moštveno garažo in ni bil na voljo za intervjuje takoj po tekmi. Ekipi pa ga je vendarle uspelo prepričati, da se je vrnil na oder, kjer so razglasili najboljše tri VN. Ko je šel v prostor, kjer so parkirana vozila, pa je zamenjal tablo s številko ena izpred Hamiltonovega Mercedesa z dvojko in enico postavil na mesto, kjer je bil prazen prostor za njegov bolid.

Ferrarijevi navijači so nato besno protestirali in bili jezni na Hamiltona na zmagovalnem odru, pa jim je Vettel dejal: »Ne žvižgajte Lewisu, to delajte zaradi odločitve, ne zaradi njega.«

Komentarji: