Grozljiva nesreča šampiona z enakim pasom, kot ga je imel Zavec (VIDEO)

Ameriškega boksarja Errola Spencea mlajšega med prevračanjem vrglo iz ferrarija, pri tem je staknil hujše poškodbe glave.
Fotografija: Errol Spence (na fotografiji) je 28. septembra premagal Shawna Porterja ter ubranil šampionska pasova združenj IBF in WBC. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Errol Spence (na fotografiji) je 28. septembra premagal Shawna Porterja ter ubranil šampionska pasova združenj IBF in WBC. FOTO: AFP

Dallas – Ameriški boksarski šampion Errol Spence mlajši je imel – kot vse kaže – veliko srečo v hudi nesreči, ki jo je doživel s svojim ferrarijem. V noči na četrtek je namreč pri visoki hitrosti izgubil nadzor nad svojim vozilom in se z njim večkrat prevrnil, pri tem pa je 29-letnega Newyorčana vrglo iz avtomobila.

Potem ko je bil po prvih podatkih v kritičnem stanju, se to iz dneva v dan izboljšuje. »Errol je pri zavesti in se odziva na okolico. Resda ima hujše poškodbe glave in obraza, toda njegovo stanje je po besedah zdravnikov vendarle stabilno. Pričakujejo, da bo popolnoma okreval,« so sporočili iz promotorske agencije Premier Boxing Champions, pri kateri skrbijo za Spencea.


»The Truth« (Resnica), kakor se glasi njegov vzdevek, je v velterski kategoriji svetovni prvak združenj WBC in IBF. Ubranil ju je pred kratkim, namreč 28. septembra, ko je v vrhunskem obračunu v Los Angelesu po točkah s 116:111, 112:115 in 116:111 premagal rojaka Shawna Porterja.

Errol v poklicnem ringu (še) ne pozna poraza; v svojo korist je odločil vseh 26 dosedanjih dvobojev, od tega kar 21 z nokavtom. Mimogrede: po različici IBF si je med letoma 2009 in 2011 enak šampionski pas kot Spence lastil tudi Trdobojec Dejan Zavec (35 zmag, 19 s k. o., 4 porazi).

Preberite še:

Komentarji: