Hitro slovo edine Slovenke

Tanja Ovsenik je morala v uvodnem krogu svetovnega prvenstva v Istanbulu po točkah priznati premoč favorizirani Poljakinji.
Fotografija: Tanji Ovsenik (na fotografiji s svojim trenerjem Andražem Ciuho) se v Istanbulu ni izšlo po željah. FOTO: Facebook BZS
Odpri galerijo
Tanji Ovsenik (na fotografiji s svojim trenerjem Andražem Ciuho) se v Istanbulu ni izšlo po željah. FOTO: Facebook BZS

Slovenska boksarka Tanja Ovsenik je že po prvem dvoboju končala nastope na svetovnem prvenstvu v Istanbulu. V uvodnem krogu velterske kategorije (do 66 kilogramov) je morala priznati premoč favorizirani Poljakinji Aneti Rygielska.

Evropska podprvakinja izpred treh let v Alcobendasu in dobitnica bronaste kolajne na evropskih igrah v Bakuju 2017 je imela od vsega začetka pobudo v svojih pestih. Članici ljubljanskega kluba Golden Gloves Gym je zadala več čistejših udarcev, po enem od takšnih je sodnik že dobro minuto pred koncem prve runde tudi štel 31-letni Gorenjki. Rygielska, ki se bo v osmini finala pomerila z Indijko Ankušito Boro, mladinsko svetovno prvakinjo iz leta 2017, se je na koncu veselila prepričljive zmage po soglasni sodniški odločitvi s 5:0 (30:25, 30:24, 30:27, 30:25, 30:26).

Nagradni sklad prvenstva v največjem mestu Turčije sicer znaša rekordne 2,6 milijona dolarjev, od katerih bodo zmagovalke prejele po 100.000 ameriških »zelencev«, drugouvrščenim bo pripadla polovica te vsote, tretjeuvrščene pa si bodo priboksale po 25.000 dolarjev.

Preberite še:

Komentarji: