Hitro slovo slovenskih težkokategornikov

Vito Dragič in Enej Marinič sta se zadnji dan posamičnih bojev v Dohi od svetovnega prvenstva v judu poslovila že v drugem krogu kategorije nad 100 kg.
Fotografija: Enej Marinič je moral v drugem krogu premoč Kitajcu Ruixuanu Liju. FOTO: Rok Rakun/ppr.si
Odpri galerijo
Enej Marinič je moral v drugem krogu premoč Kitajcu Ruixuanu Liju. FOTO: Rok Rakun/ppr.si

Slovenska težkokategornika Vito Dragič in Enej Marinič sta že končala svoje nastope na 36. svetovnem prvenstvu v judu. Oba sta v kategoriji nad 100 kilogramov vpisala po eno zmago in poraz.

Dragič je v uvodnem krogu ustavil Slovaka Mariusa Fizla (10:0), ki je po dobrih štirih minutah v podaljšku prejel še tretjo kazen zaradi neaktivnosti, v drugem pa se je že po pičlih 21 sekundah znašel na hrbtu proti Uzbekistancu Ališerju Jusupovu (0:10).

Marinič pa je najprej z vazarijem premagal Nizozemca Jelleja Snippeja (7:0), v drugem krogu pa je moral priznati premoč Kitajcu Ruixuanu Liju (0:10).

Na svetovnem prvenstvu v glavnem mestu Katarja sicer moči meri 657 judoistov in judoistk iz 99 držav. Nagradni sklad tekmovanja znaša 998.000 evrov. Zmagovalci ob zlatih kolajnah prejmejo še ček za 20.800 evrov (njihovi trenerji 5200 €), srebrno odličje je vredno 12.000 (trenerji dobijo 3000 €), bronasto pa 6400 evrov (trenerjem pripade 1600 €). 

Jutri bodo v areni Ali Bin Hamad al-Attiyah na sporedu še dvoboji mešanih ekip. 

Preberite še:

Komentarji: