Irec želi, da bi ga za veliko evrov premikastil še Filipinec

Zvezdnik mešanih borilnih veščin Conor McGregor je izzval boksarskega veterana Mannyja Pacquiaa. Pred leti je jezikavega Irca že pretepel Floyd Mayweather ml.
Fotografija: Dvoboj med boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem ml. in zmojstrom mešanih borilnih veščin Conorjem McGregorjem pred tremi leti je bil tudi velik spektakel, ki je obema pretepačema navrgel velik zaslužek. Tudi McGregorjev morebiten dvoboj z  Mannyjem Pacquiaojem bi obema napolnil žepe. FOTO: Ethan Miller/AFP
Odpri galerijo
Dvoboj med boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem ml. in zmojstrom mešanih borilnih veščin Conorjem McGregorjem pred tremi leti je bil tudi velik spektakel, ki je obema pretepačema navrgel velik zaslužek. Tudi McGregorjev morebiten dvoboj z  Mannyjem Pacquiaojem bi obema napolnil žepe. FOTO: Ethan Miller/AFP

Le dobre tri mesece je trajal tretji odhod v športno upokojitev, ko je irski zvezdnik mešanih borilnih veščin Conor McGregor razveselil svoje privržence po celem svetu z napovedjo, da se bo znova vrnil v oktagon. Za izziv si je vzel nikogar drugega kot Mannyja Pacquiaa. Dvoboj, če bo do njega prišlo, bo na Bližnjem vzhodu.

Filipinski senator, 41-letni svetovni prvak v osmih boksarskih razredih, se ni boril vse od julija lani, ko je v Las Vegasu premagal Američana Keitha Thurmana.

Predstavnik PacMana Sean Gibbons je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil pogovore ter napovedal, da bo dvoboj nedvomno izjemen svetovni dogodek.

Deset rund se je Conor McGregor pogumno upiral Floydu Mayweatherju ml., a prav blizu uspeha ni bil. FOTO: John Gurzinski/AFP
Deset rund se je Conor McGregor pogumno upiral Floydu Mayweatherju ml., a prav blizu uspeha ni bil. FOTO: John Gurzinski/AFP


Pacquiao je uspešno združil politično kariero na Filipinih, kjer je izvoljeni senator, hkrati pa še naprej boksa na najvišji ravni.

To je že tretjič, da je slavni borec mešanih borilnih veščin UFC (Ultimate Fighting Championship), snedel dano besedo ter se premislil in se bo znova podal v ring.

Dvaintridesetletni McGregor se je prvič upokojil leta 2016, ker se je z UFC sprl o lokaciji intervjuja, ki bi ga moral opraviti. A se je nato vrnil, potem ko je bil uspešen v pogajanjih za boljšo pogodbo.

Irec z vzdevkom The Notorious (razvpiti oziroma zloglasni) je marca lani drugič napovedal konec kariere, potem ko ga je oktobra 2018 v ringu premagal Dagestanec Habib Nurmagomedov.

McGregor se je nato vrnil oktobra 2019 in januarja letos premagal Američana Donalda Cerroneja po vsega 40 sekundah. Junija je napovedal konec borb. A so ga znova zasrbele pesti.


Razdelila bi si preko sto milijonov evrov


McGregor se je v Las Vegasu boril proti 11 let starejši ameriški boksarski legendi Floydu Mayweatherju ml., ki je dvoboj velikih denarcev tudi dobil.

Njegov dvoboj z Mayweatherjem je bil eden najbolj dobičkonosnih v zgodovini, po dolarskih prilivih primerljiv zgolj z dvobojem Mayweather – Pacquiao. Mayweather je za dvoboj, ki ga je gladko dobil v 10. rundi s tehničnim nokavtom, zaslužil 90 milijonov evrov, McGregor pa 20 milijonov menj.

Dvoboj McGregor – Pacquiao, ki bo obema prinesel kar precejšnjo denarno kompenzacijo, bo decembra letos oziroma januarja prihodnje leto.

Manny Pacquiao je na Filipin izjemno priljubljen in je uspešen politik ter še aktiven boksar. FOTO: Ethan Miller/AFP
Manny Pacquiao je na Filipin izjemno priljubljen in je uspešen politik ter še aktiven boksar. FOTO: Ethan Miller/AFP


»V čast mi bo, da se bom soočil z dvema največjima boksarjema sodobne dobe,« je tvitnil Irec, ki se po Mayweatherju želi soočiti še s filipinskim velemojstrom.

McGregor je s svojimi izpadi v in zunaj kletke skrbel za veliko dobre in slabe publicitete. Med najhujše incidente sodi napad na avtobus, poln borcev UFC, ko je McGregor v okno avtobusa zalučal voziček in s tem resneje poškodoval enega od njih.

Lani je v pubu v Dublinu udaril nekega moškega. Septembra letos pa je bil aretiran in se je za 48 ur znašel v policijskem priporu na francoskem otoku Korziki zaradi poskusa spolnega napada in neprimernega razkazovanja mlajši ženski v stranišču bara v Calviju, kjer je bil na počitnicah z zaročenko in otrokoma.

Komentarji: