Italijan Francesco Bagnaia zadržal zmagovalno hitrost

Tudi na dirki svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu v elitnem razredu motoGP je bil najhitrejši zmagovalec Alcaniza.
Fotografija: Z drugo zaporedno zmago v motoGP se je Francesco Bagnaia približal vodilnemu v svetovnem prvenstvu Francozu Fabiu Quartararo. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Z drugo zaporedno zmago v motoGP se je Francesco Bagnaia približal vodilnemu v svetovnem prvenstvu Francozu Fabiu Quartararo. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu v elitnem razredu motoGP. Drugi na preizkušnji za VN San Marina je bil vodilni v seštevku sezone Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), tretji pa dirkač poltovarniške ekipe Ducati Avinita domačin Enea Bastianini.

Za Bagnaio je to že druga zmaga v nizu, potem ko je prejšnji teden v Alcanizu dočakal svoj sploh prvi uspeh v elitnem razredu.

V seštevku sezone se na vrhu ni veliko spremenilo, še vedno ima Quartararo veliko prednost, a se mu je Bagnaia z novo zmago spet nekoliko približal. Zdaj ima Francoz 234 točk, Italijan pa 186.

Naslednja dirka bo 3. oktobra v teksaškem Austinu.

Preberite še:

Komentarji: