Janja bo zlato zbirko postavila na ogled pred Mestno hišo

Danes ob 19.00 v Ljubljani sprejem za trikratno svetovno prvakinjo in slovenske športne plezalce.
Fotografija: Janja Garnbret je pokazala še tretjo zlato kolajno. FOTO: Manca Ogrin
Odpri galerijo
Janja Garnbret je pokazala še tretjo zlato kolajno. FOTO: Manca Ogrin

Janja Garnbret je zadnja dva tedna svoje privržence razveseljevala na daljavo, na svetovnem prvenstvu Hačiodžiju na Japonskem je dosegla, kar ni še nobeni plezalki ali plezalci pred njo. Osvojila je tri zlate kolajne, na balvanih, v težavnosti in kombinaciji, v kateri bo prihodnje leto lovi naslov olimpijske prvakinje. Vtise z zgodovinskega svetovnega prvenstva bo danes s svojimi navijači ob 19. uri delila pred ljubljansko Mestno hišo.

Ta je nazadnje v navijaškem vzdušju zaživela junija za kolesarje, potem ko je množica sprejela na Giru tretjeuvrščenega Primoža Rogliča, Jana Polanca, ki je na največji italijanski dirki tudi dva dni nosil rožnato majico vodilnega, in Tadeja Pogačarja, ki je pri kolesarko rosnih 20 letih zmagal na dirki po Kaliforniji.

FOTO: Matej Družnik
FOTO: Matej Družnik


Slovenija ima že 18 kolajn


Garnbretova pa je pri tek starosti vladarica svetovnega športnega plezanja, njen letošnji dosežek se je vpisal v anale, tako kot bera slovenske reprezentance na Japonskem, kjer je v težavnosti s srebrom za dvojno slovensko zmago poskrbela Mia Krampl. Svetovno prvenstvo v športnem plezanju Hačiodži 2019 na Japonskem je bilo za Slovenijo, ki ima zdaj že 18 kolajn s svetovnih prvenstev, tako najuspešnejše do zdaj.

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena in trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina, ki so vodili 13-člansko zasedbo, se domov vrača s štirimi odličji, eno olimpijsko normo in vrsto drugih vrhunskih rezultatov. Skupna bera treh zlatih in srebrne medalje jo postavlja na mesto najuspešnejše reprezentance na letošnjem SP.

FOTO: Uroš Hočevar
FOTO: Uroš Hočevar


Minister, novinarji, navijači


Če je morala Garnbretova na poti do zadnjega naslova svetovne prvakinje v kombinacije premagati tri discipline, jo danes čaka tudi kombinacija treh sprejemov. Plezalce bo najprej ob 17.00 sprejel minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo. Ob 17.30 si bodo junaki svetovnega prvenstva vzeli čas za novinarje, vrhunec večera pa bo sprejem za navijače ob 19.00.

Komentarji: