Jorgić izpadel že v uvodnem krogu turnirja v Zagrebu

Od najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca je bil presenetljivo boljši Indijec Sathiyan Gnanasekaran.
Fotografija: Darku Jorgiću se nastop v Zagrebu ni izšel po načrtih. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Darku Jorgiću se nastop v Zagrebu ni izšel po načrtih. FOTO: Thomas Peter/Reuters

Slovenski namiznoteniški igralci so se hitro poslovili od tekmovanja serije WTT Contender v Zagrebu. Potem ko se nihče ni prebil iz kvalifikacij, je ob ženski dvojici Ana Tofant-Katarina Stražar že v uvodnem krogu izpadel tudi Darko Jorgić, ki je bil prav tako neposredno uvrščen na glavni del turnirja.

Jorgića, drugega nosilca in šestega igralca na svetovni lestvici, je presenetljivo s 3:1 izločil Indijec Sathiyan Gnanasekaran, sicer 34. igralec v točkovanju ITTF. Hrastniški as je gladko, z 11:6, dobil prvi niz, nato pa je izgubil tri izenačene nize, ki so se končali z 10:12, 9:11 in 10:12.

»Tokrat se mi na žalost ni izšlo. Dvoboj sem odprl dobro, nato v drugem nizu vodil z 9:6, vendar mi je padla zbranost in preprosto nisem našel pravih rešitev. Verjetno je za mano prišla tudi utrujenost z zadnjih turnirjev in tekem v nemški ligi, tako da glava ni bila prava. Takšni porazi se dogajajo, ampak iz njih se je potrebno kaj naučiti, predvsem pa pobrati,« je omenil Jorgić.

Od Tofantove in Stražarjeve sta bili s 3:0 (1, 9, 7) boljši domači igralki Mateja Jeger in Hana Arapović.

Naslednji turnir serije bo od 20. junija do 26. junija na Otočcu, kjer pa slovenska zasedba ne bo nastopila v najmočnejši zasedbi. Naši reprezentanti bodo namreč odpotovali na sredozemske igre v alžirskem Oranu.

Preberite še:

Komentarji: