Jorgić na svetovnem prvenstvu prvič med 32

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec v drugem kolu tekmovanja v Houstonu brez večjih težav ugnal Madžara Tamasa Lakatosa, uspešen tudi med dvojicami.
Fotografija: Darko Jorgić igra iz tekme v tekmo bolje. FOTO Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Darko Jorgić igra iz tekme v tekmo bolje. FOTO Thomas Peter/Reuters

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić tudi v drugem kolu svetovnega prvenstva v Houstonu ni oddal niti niza. Tokrat je s 4:0 (6, 7, 8, 3) ugnal Madžara Tamasa Lakatosa in se prvič v karieri uvrstil v tretje kolo tega tekmovanja. Hrastničan je bil z Denijem Kožulom uspešen tudi v igri dvojic, med katerimi sta za uvod s 3:0 (7, 9, 8) premagala Oba Kizita Oba in Kanate Alija iz Slonokoščene obale.

»Vesel sem, da sem na svetovnih prvenstvih prvič prišel čez drugi krog in se uvrstil med 32 najboljših na svetu. Lakatos je neugoden igralec, nazadnje sem ga premagal predlani v Kanadi. Moja forma sicer še ni tista prava, ampak sem še vedno psihično močan in zato zmagujem dokaj gladko. A se še vedno se lovim v sami igri, me pa veseli, da igram iz tekme v tekmo bolje,« je po zmagi nad tri leta starejšim Madžarom, ki na svetovni lestvici zaseda 167. mesto, izjavil Jorgić.

V tretjem krogu bo njegov nasprotnik izkušeni, 34-letni Rus Kiril Skačkov, ki je trenutno na 53. mestu svetovne lestvice. »Skačkova doslej še nisem nikoli ugnal. Oba dvoboja z njim sem izgubil. Gre za zelo agresivnega igralca, ki 'pobira' žogice dokaj hitro in je zato z njim dokaj neugodno igrati. Upam, da ga bom končno premagal in se prebil v osmino finala,« si je zaželel slovenski as, ki na svetovni lestvici drži 23. mesto. S Skačkovom se bo pomeril danes ponoči po srednjeevropskem času (ob 1.40).

Zdaj proti Tokićevema varovancema

Čeprav Kožul spet čuti bolečine v kolenu, zaradi česar je moral konec septembra in v začetku oktobra izpustiti tudi ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji, sta z Jorgićem dobro odprla tekmovanje v igri dvojic. Težje delo ju čaka v drugem kolu, saj bosta njuna nasprotnika Belgijca Florent Lambiet in Martin Allegro, ki sta bila v prvem krogu prosta. Zdaj ju vodi Bojan Tokić, vrsto let najboljši slovenski igralec in štirikratni udeleženec olimpijskih iger, tudi letošnjih v Tokiu.

»Čaka nas zanimiv obračun. Bojan naju seveda zelo dobro pozna, kar bo njuna prednost, pa tudi sicer gre za igralca, ki dvojice igrata zelo dobro in sta zelo uigrana. Veliko bo odvisno tudi od tega, kako bo z Denijevim kolenom,« je o naslednjem dvoboju dvojic še povedal Jorgić.

Tokić bi sicer lahko v Houstonu igral za slovensko vrsto, vendar pa se je nastopu odpovedal, ker ni želel, da bi trpela njegova nova služba pri belgijski reprezentanci, katere vodenje je kot selektor prevzel spomladi.

Komentarji: