Jošt Zakrajšek zadovoljen z devetim mestom

»V Beogradu iz svetovnega vrha pravzaprav manjkata le dva neevropska tekmovalca.«
Fotografija: Jošt Zakrajšek se po bolezni vrača med najboljše. Foto Damir Krajac/Cropix
Odpri galerijo
Jošt Zakrajšek se po bolezni vrača med najboljše. Foto Damir Krajac/Cropix

Beograd – Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je v finalu 1000-metrske razdalje na evropskem prvenstvu v Beogradu zasedel deveto mesto, z doseženim pa je bil zadovoljen, saj konkurenca ni bila kaj bistveno slabša kot na svetovnem prvenstvu. Zmage se je veselil Portugalec Fernando Pimenta, je poročala STA.


Ostra konkurenca


»V Beogradu iz svetovnega vrha pravzaprav manjkata le dva neevropska tekmovalca. Vesel sem uvrstitve v finale v ostri konkurenci, fantje so vrhunsko pripravljeni, vsak je pokazal svoje, prvi trije so bili v ospredju tudi na svetovnih pokalih,« je zadovoljno strnil vtise Zakrajšek, ki bo konec meseca dopolnil 35 let.


Vrnitev med najboljše po bolezni


Po bolezni, ki mu je pustila posledice na začetku sezone, se je vrnil med najboljše: »Dobil sem potrditev, da je še nekaj ostalo od zimskih priprav, preden sem zbolel. Napredujem iz tekme v tekmo. Na roke mi gre tudi, da je svetovno prvenstvo šele konec avgusta, do tedaj je še nekaj časa. Prejšnja leta sem dobro formo kazal na evropskem prvenstvu in je potem padla, morda bo letos obratno.«


Jutri še na 5000 m


Jutri, ko bo na prvenstvu zadnji dan, ga na Adi Ciganliji čaka še najdaljša in najbolj nepredvidljiva preizkušnja na 5000 metrov: »Časa za regeneracijo in telesno pripravo je dovolj. Grem po kolajno, a se lahko z eno napako vse podre. Pripravljen sem in se preizkušnje zelo veselim.«


Trojica še v polfinale


Trije Slovenci pa so danes opravili kvalifikacijske nastope. Anja Osterman, Simon Blaževič in parakajakaš Dejan Fabčič bodo preboj v veliki finale lovili skozi polfinale. Anja je bila na 200 metrov druga v svoji skupini, napredovala je le zmagovalka. Simon je polfinale s šestim mestom ulovil za las, Fabčič pa je bil sedmi, medtem ko so med najboljše neposredno napredovali trije čolni. Polfinalni boji se bodo začeli malo pred 17. uro.
 

Komentarji: