Judoist Marinič: Nisem si zaslužil takšnega razpleta

Po imenitni soboti in naslovu evropske prvakinje Andreje Leški za slovo od prvenstva v Franciji zadnji dan Slovenci brez vidnejših dosežkov.
Fotografija: Slovenski tabor si bo Montpellier 2024 najbolj zapomnil po sijajnih predstavah Andreje Leški (desno). FOTO: Sylvain Thomas/AFP
Odpri galerijo
Slovenski tabor si bo Montpellier 2024 najbolj zapomnil po sijajnih predstavah Andreje Leški (desno). FOTO: Sylvain Thomas/AFP

Zadnji dan letošnjega evropskega prvenstva v judu so danes med Slovenci na tatamije stopili Metka Lobnik v kategoriji do 78 kg ter Vito Dragič in Enej Marinič v kategoriji nad 100 kg, nihče od njih pa ni posegel po višji uvrstitvi.

Dvakrat se je boril le Marinič, ki je v prvem krogu premagal Monačana Marvina Gadeauja, s katerim se je boril prvič v karieri. V drugem krogu je 25-letnega Slovenca nato izločil sedmi nosilec, Madžar Richard Sipocz.

»Z Madžarom sva se v preteklosti že borila, tako kot prejšnji teden so ga ta teden spet ščitili sodniki. Mogoče se to sliši, kot da ne znam izgubljati, ampak bil sem dominanten, iskal sem napade. On se je metal po tleh, mi delal bloke, pa še vedno sem na koncu jaz dobil kazni. Ne vem, zakaj ga vsi sodniki tako ščitijo, to je zagotovo problem,« je po dvoboju z Sipoczem poudaril naš reprezentant. 

Dragić se je v isti kategoriji v prvem krogu pomeril z Rusom Valerijem Jendovickim, s katerim je letos v Ulan Batorju izgubil. Tudi tokrat je bil Rus premočan tekmec. »Z njim sem se boril v Mongoliji, tam sem izgubil po podaljšku na kazni. Poznam ga od prej, ko je bil še dosti mlajši, tako da sem judo približno poznal, ampak v tem času, ko so bili oni zaprti, se je marsikaj spremenilo. Kar bi moral jaz taktično delati njemu, je on naredil meni. Taktika bi bila izvedljiva, ampak mi je zapiral desno roko in nisem imel močnih napadov. Ko sem se pripravljal za dober napad, pa me je prehitel in dobil točko,« je poudaril Dragič.

Najtežje delo je danes imela 22-letna Lobnikova. Ta se je po prvem prostem krogu v drugem merila s tretjo nosilko, Francozinjo Audrey Tcheumeo. Proti 33-letni štirikratni evropski prvakinji si je nabrala tri kazni in izgubila. Francozinji, ki je tudi svetovna prvakinja iz 2011, pohvali pa se lahko še z dvema olimpijskima medaljama, je pomagala tudi bučna podpora domačih navijačev: »Zelo dobro jo poznam. Je starejša in izkušena, že večkrat sem na tekmi z njo izgubila. Žreba se ravno nisem mogla razveseliti, ampak smo na evropskem prvenstvu, tako da zagotovo ne moreš pričakovati lahkih borb.« 

Preberite še:

Komentarji: