Judoistkama v Jeruzalemu po zmaga in poraz

Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg in Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg sta na mastersu v Jeruzalemu dosegli zmago in poraz ter predčasno končali nastope.
Fotografija: Maruša Štangar je končala z nastopom po porazu z Američanko Mario Celio Laborde, aktualno prvakinjo združenega prvenstva obeh Amerik in Oceanije. FOTO: Carlos Ferreira
Odpri galerijo
Maruša Štangar je končala z nastopom po porazu z Američanko Mario Celio Laborde, aktualno prvakinjo združenega prvenstva obeh Amerik in Oceanije. FOTO: Carlos Ferreira

Maruša Štangar je najprej dobila zelo napet dvoboj s Srbkinjo Milico Nikolić, nekakšno večno tekmico ljubljanske olimpijke, s katero se poznata tako s priprav kot z regionalnih in mednarodnih tekmovanj. Boljša je bila 23-letna Ljubljančanka, ki je dosegla že sedmo zmago na 11. uradnem medsebojnem dvoboju. Dvoboj se je končal šele po slabih dveh minutah podaljška.

Za slovensko reprezentantko je bila nato usodna izkušena 32-letna Američanka Maria Celia Laborde, aktualna prvakinja združenega prvenstva obeh Amerik in Oceanije z letošnjega tekmovanja v Limi. Odločil je dosežen vazari.

Kaja Kajzer, srebrna na lanskem EP v Pragi, je najprej ugnala bronasto z že omenjenega tekmovanja v Limi Američanko Mariah Holguin. Nato je bila v podaljšku premočna letošnja zmagovalka grand slamov v Tbilisiju in Abu Dabiju Korejka Mimi Huh, ki z 20 leti velja za enega največjih talentov v tej kategoriji.

Na sklepnem turnirju sezone bo v naslednjih dneh nastopilo še šest Slovencev. Že v sredo Andreja Leški, Anka Pogačnik in Martin Hojak, v četrtek pa še Patricija Brolih ter Vito Dragič in Enej Marinič. Na tekmovanju nastopa 367 judoistov iz 58 držav.

Preberite še:

Komentarji: