Juš Mecilošek mladinski evropski podprvak

Mladi judoist Bežigrada lanski bronasti kolajni iz Poreča dodal še srebrno v Luxembourgu.
Fotografija: Juš Mecilošek (v belem kimonu) je moral priznati premoč zgolj Romunu Adrianu Sulci. FOTO: Carlos Ferreira/EJU
Odpri galerijo
Juš Mecilošek (v belem kimonu) je moral priznati premoč zgolj Romunu Adrianu Sulci. FOTO: Carlos Ferreira/EJU

Obetavni slovenski judoist Juš Mecilošek je na mladinskem evropskem prvenstvu v Luxembourgu (do 21 let) znova potrdil svojo veliko nadarjenost. V kategoriji do 73 kilogramov si je izbojeval še drugo kolajno na tem tekmovanju. Potem ko se je lani v Poreču izkazal z bronastim odličjem, se je danes na zmagovalnem odru povzpel še stopnico višje.

Na poti do velikega finala je nadarjeni judoist Bežigrada nanizal pet prepričljivih zmag. Z iponi je po vrsti premagal Izraelca Hadarja Bena Bassata, Poljaka Michala Kowalczyka, Azerbajdžanca Zamadina Poladova, Nemca Jana Rueba in Italijana Luigija Centracchia, v zaključnem dvoboju pa se je spoprijel z Romunom Adrianom Sulco in po hudem boju izgubil z vazarijem.

Juš Mecilošek (levo) si je priboril že drugo kolajno na mladinskih evropskih prvenstvih. FOTO: Carlos Ferreira/EJU
Juš Mecilošek (levo) si je priboril že drugo kolajno na mladinskih evropskih prvenstvih. FOTO: Carlos Ferreira/EJU


Preostali naši judoisti in judoistki Ana Škrabl (do 57), Staša Kolar (do 70 kg), Urh Klopčič (do 73 kg), Žiga Brod (do 81 kg), Goran Kelava (do 81 kg) so v Luxembourgu izgubili že svoje prve dvoboje. Na prvenstvu sicer sodeluje 351 tekmovalcev in tekmovalk iz 43 držav.

Preberite še:

Komentarji: