Kanuisti in Kragljeva uspešni v kvalifikacijah SP

Urša Kragelj: Nastop je bil zbran in natančen, storila sem dve napaki, en dotik, nekje pa me je odneslo nižje od vrat.
Fotografija: Kljub dotiku je Urša Kragelj vpisala tretji čas kvalifikacij. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Odpri galerijo
Kljub dotiku je Urša Kragelj vpisala tretji čas kvalifikacij. FOTO: Nina Jelenc/KZS

Rio de Janeiro – Slovenska kajakaška reprezentanca je bila uspešna v današnjih kvalifikacijah za posamične preizkušnje na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Riu. Kanuistični trojec Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič si je brez dotikov nastop v petkovem polfinalu zagotovil že po prvi kvalifikacijski vožnji, enako prepričljiva je bila kajakašica Urša Kragelj, medtem ko bosta morali Eva Terčelj in Ajda Novak na popravni izpit v drugem nastopu.


Tretji čas kljub dotiku


Med kanuisti je bil najhitrejši prekaljeni Slovak Michal Martikan, iz slovenske trojice pa Savšek s sedmim časom. Berčič je bil enajsti, Božič mesto za njim. Še višje je – kljub dotiku – končala Kragljeva, ki je na tretjem mestu za zmagovalko kvalifikacij, Avstralko Jessico Fox, zaostala kanček več kot dve sekundi. Terčeljeva je s štirimi kazenskimi sekundami zasedla 25. mesto, Novakova pa je bila 54. s kar 152 sekundami pribitka. Obe se bosta skušali v polfinale prebiti skozi stranska vrata nocoj ob 19.30.


Savšek: Cilj izpolnjen


»Zadovoljen sem z opravljenim. Cilj, uvrstitev v polfinale, sem izpolnil, lepo je teklo. Zdaj se bom pripravil na petkov nastop, ko bo treba pognati še bolj, ker je voda na progi zelo počasna, zato je potrebno precej spravljati čoln v pogon in je kar zahtevno delo,« je ocenil branilec šampionske lovorike Savšek, Kragljeva pa je dodala: »Skušala sem pritisniti na plin in tekmovati na vso moč, ne le loviti napredovanja. Želela sem videti, kakšne so moje zmožnosti, kako hitra sem dejansko. Nastop je bil zbran in natančen, storila sem dve napaki, en dotik, nekje pa me je odneslo nižje od vrat. Rezerve so še.«
 

Preberite še:

Komentarji: