Kauzer tretji v Seu d'Urgellu

Slovenski uspeh na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah.
Fotografija: Peter Kauzer je v Kataloniji stal na zmagovalnih stopničkah.  FOTO: Stojan Nenov/Reuters
Odpri galerijo
Peter Kauzer je v Kataloniji stal na zmagovalnih stopničkah.  FOTO: Stojan Nenov/Reuters

Kajakaš Peter Kauzer je bil tretji na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v španskem Seu d'Urgellu. Pred njim sta bila le Čeh Vit Prindiš (82,76) in Avstrijec Felix Oschmautz (+0,36). Kauzer je za prvim zaostal 0,50 sekunde, vsi trije na zmagovalnem odru so bili brez dotikov vratc.

»Vesel sem te vožnje. V zadnjih vratih sem bil malce bolj pazljiv, saj je bila do tam vožnja zelo dobra. Če bi še tam dobro odpeljal, bi verjetno zmagal, ker so bile majhne razlike. Bila je nenavadna tekma, bila je netipična postavitev vrat. Leva protitočna vrata so bila na mestu, kjer jih še nikoli ni bilo, tudi na treningih jih nismo imeli tam. Bilo je malo drugače, a na koncu smo bili na stopničkah tisti, ki smo pokazali najboljše vožnje. Vesel sem, da sem eden izmed njih,« je povedal najboljši slovenski kajakaš.
 

Mejnika za Testena in Srabotnika


Šesti je bil Niko Testen (+2,72), ki je imel dve sekundi pribitka, en dotik vratc pa je imel tudi tretji slovenski finalist Martin Srabotnik, ki je bil osmi (+4,86). Za oba sta to najboljši uvrstitvi v svetovnih pokalih. Manj uspeha sta imeli tokrat kajakašici. Tako Eva Terčelj kot Urša Kragelj sta obstali v polfinalu. Eva Terčelj, ki je leta 2019 v Seuju postala svetovna prvakinja, je zasedla končno 12. mesto, uvrstitev v finale ji je odnesel dotik. Urša Kragelj je bila dobro na poti vse do zadnjega padca, kjer pa je naredila napako, zaradi katere se je skoraj prevrnila, tako da je izgubila veliko dragocenega časa. Na koncu je bila 26.

»Škoda, saj sem bila blizu finala, tam pa vemo, da je vedno vse odprto. Ko sem prišla v cilj, sem bila s svojo vožnjo zadovoljna. To je bil pristop, na katerem lahko gradim. Ni bilo velikih napak, a vožnja ni bila popolna,« je rekla Terčeljeva. V finalu je zmagala Avstralka Jessica Fox.

Komentarji: