»Klovn« Fury zabaval občinstvo in se pozabaval s Seferijem (VIDEO)

To je bil prvi dvoboj britanskega boksarskega šampiona po epski zmagi nad Vladimirjem Kličkom pred dvema letoma in pol.
Fotografija: Razlika je bila očitna. Foto Nick Potts/AP
Odpri galerijo
Razlika je bila očitna. Foto Nick Potts/AP

Manchester – Razvpiti britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury, nekdanji svetovni prvak težke kategorije, je dve leti in pol po epski zmagi nad Ukrajincem Vladimirjem Kličkom sinoči v Manchester Areni prvič stopil v ring in dokazal, da kljub povečani telesni teži ni pozabil zmagovati. Z izzivalcem, v Švici živečim Albancem Seferjem Seferijem, ni imel niti najmanjših težav, poraženčeva ekipa je naznanila predajo po četrti rundi.


Mahanje in obrat za 360 stopinj


Kot poroča STA, je 29-letni otoški »klovn« v prvih treh rundah občinstvo razvajal predvsem z ekshibicijskimi vložki, denimo obratom za 360 stopinj in mahanjem avditoriju, v četrti pa je vendarle ogrel pesti in desetletje starejšega in skoraj dva decimetra manjšega Seferija hitro prisilil k vdaji. »Kaj bi mi koristilo, če bi ga položil že v uvodni rundi? Tako pa sem dobil nekaj televizijske pozornosti. Dve leti in pol brez boksa je kar dolgo obdobje. Odslej se ga bom loteval resneje in skušal uživati v slehernem trenutku,« je pojasnil Fury, ki je v 26 dvobojih še neporažen, 19-krat je zmagal z nokavtom.


Naslednji cilj: Anthony Joshua


Njegov naslednji cilj je ponovno osvojiti vse naslove, ki mu jih je v času odsotnosti izmaknil njegov rojak in vrstnik Anthony Joshua. Na obračun s trenutnim prvakom bo moral še nekaj časa počakati, saj se namerava Joshua prej – verjetno v začetku prihodnjega leta – za pas po različici WBC, ki mu še manjka, udariti z Američanom Deontayjem Wilderjem. V tem času naj bi se Fury v ringu ponovno znašel 18. avgusta v Windsor Parku, nasprotnik pa še ni znan.

Komentarji: