Čeh v Estoniji znova blizu meje 70 m

Najboljši slovenski atlet zmagal na mitingu v zelo slabih vremenskih pogojih.
Fotografija: Disk iz rok Kristjana Čeha še naprej leti daleč. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Odpri galerijo
Disk iz rok Kristjana Čeha še naprej leti daleč. FOTO: Andrew Boyers/Reuters

Najboljši slovenski atlet ta čas Kristjan Čeh je na atletskem mitingu v Talinu v Estoniji zmagal v metu diska in se z 68,96 m znova približal meji sedemdesetih metrov. Na prejšnjem mitingu 14. junija v Turkuju na Finskem je po treh zmagah v diamantni ligi v svetovni konkurenci zasedel tretje mesto, orodje je kljub prebavnim težavam vrgel 67,76 m.

»Malce sicer še čutim želodčne težave, a se je stanje precej izboljšalo. Danes je bilo skoraj tako, kot da bi nastopil na slovenskem mitingu, nisem imel prave konkurence. Bili pa so zelo slabi vremenski pogoji. Deževalo je, mrzlo je bilo, pod 15 stopinjami Celzija, veter je pihal. A sem imel boljše občutke na tekmi kot v Turkuju. Tehnično sem začutil disk, več kontrole sem imel,« je pojasnil Čeh.

Naslednjič bo nastopil 21. junija, prav tako v Estoniji, od koder je njegov trener Gerd Kanter, 25. junija bo tekmoval na državnem prvenstvu v Velenju, nato pa še na diamantni ligi v Stockholmu, ki bo zadnji miting pred odhodom na svetovno prvenstvo v Eugene v ZDA.

Komentarji: