Leclercu tudi drugi trening v Monaku, McLarnov poklon Ayrtonu Senni

Domačin Charles Leclerc (Ferrari) je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Monte Carlu.
Fotografija: Charles Leclerc dobro pozna domače ceste. FOTO: Andrej Isaković/AFP
Odpri galerijo
Charles Leclerc dobro pozna domače ceste. FOTO: Andrej Isaković/AFP

Na prvem se mu je najbolj približal Mehičan Sergio Perez (Red Bull), na drugem pa moštveni sotekmovalec Španec Carlos Sainz. Na prvem treningu je bil za Charlesom Leclercom drugi Perez z 39 tisočinkami zaostanka, tretji pa Sainz. Ta dirkača sta na drugem treningu zamenjala mesti, Sainz pa je tokrat kot drugi zaostal 44 tisočink za najboljšim.

Na četrtem mestu je oba treninga končal prvi voznik Red Bulla in vodilni v seštevku sezone, Nizozemec Max Verstappen. Pred klasično ulično preizkušnjo v monaški kneževini ima v seštevku sezone Verstappen šest točk naskoka pred Leclercom.

V soboto bosta v kneževini na sporedu trening ob 13. uri in kvalifikacije ob 15., v nedeljo pa se bo preizkušnja za VN Monaka začela ob 15. uri.

McLaren v čast Ayrtona Senne na vse svoje dirkalnike dodal njegov logotip

Moštvo formule 1 McLaren je pred dirko v Monaku na vse svoje dirkalnike namestilo logotip fundacije preminulega brazilskega trikratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Ayrtona Senne, je sporočilo vodstvo tekmovanja na uradni spletni strani.

»V Monaku bo McLarnov dirkalnik MCL36 nosil logotip Senne, tako bomo pokazali našo predanost njegovi zapuščini. Ne bi se mogel spomniti boljše priložnosti, kot je dirka v Monaku, da obeležimo njegov pomen,« je povedal direktor McLarna Zak Brown. Projekt umestitve logotipa na dirkalnike je podprla tudi družina pokojnega asa.

Senna je v Monaku dosegel šest zmag, več kot katerikoli drugi dirkač. Tako je po mnenju ekipe McLaren dokazal sposobnosti in znanje za volanom dirkalnika formule 1; ta dodatek na dirkalnikih bo odslej stalen.

»Senna je legenda McLarna in njegova tragična smrt v letu 1994 je pretresla vse ljubitelje našega športa po svetu,« je še dejal Brown in poudaril, da pri ekipi McLaren čutijo, da lahko tudi na ta način prepoznajo prispevek Brazilca v tem športu.

Preberite še:

Komentarji: