»Ledeni Finec« se vrača na dirke

Zadnji Ferrarijev svetovni prvak v formuli 1 Kimi Räikkönen ni dolgo zdržal v športnem pokoju.
Fotografija: Finski šampion Kimi Räikkönen se bo avgusta spet dokazoval v ZDA. FOTO: Kamran Jebreili/Reuters
Odpri galerijo
Finski šampion Kimi Räikkönen se bo avgusta spet dokazoval v ZDA. FOTO: Kamran Jebreili/Reuters

Oči ljubiteljev formule 1 so že uprte proti Monte Carlu, kjer bo ob 15. uri štart sedme letošnje dirke za svetovno prvenstvo. Na njej seveda ne bo Kimija Räikkönena, ki je po koncu lanske sezone sklenil svojo uspešno športno pot v kraljevskem avtomobilističnem razredu. A to še ne pomeni tudi konca njegove kariere.

Medtem je prišlo na dan, da se bo finski as 21. avgusta udeležil preizkušnje v ameriški seriji NASCAR. Na dirki v Watkins Glenu bo »ledeni mož« s chevroletom camarom ZL1 branil barve moštva Trackhouse Racing, čigar solastnik je znani glasbenik Armando Christian »Pitbull« Pérez. Räikkönen se je sicer v tem tekmovanju že dokazoval leta 2011, ko se je za dve sezoni umaknil iz formule 1.

»Na svoje obdobje v ZDA imam zelo lepe spomine. Nadejam se, da bomo odpeljali dobro dirko. Čeprav bosta avtomobil in steza zame nekaj novega, verjamem, da se bom hitro prilagodil na vse skupaj,« je razkril 42-letni Finec, zadnji Ferrarijev svetovni prvak v formuli 1 (v sezoni 2007). Na vprašanje, ali bo po tej dirki nastopil še na kateri, je odvrnil: »Seveda je to tudi možnost, toda za zdaj sem z mislimi le pri tej eni, na katero se želim čim bolje pripraviti. Kaj se bo zgodilo potem, zdaj še ne ve nihče.«

Največ zaslug za to, da bo Kimi vozil v Watkins Glenu, ima Justin Marks, lastnik podjetja Trackhouse Entertainment. »Odkar je Kimi prišel k Sauberju v formulo 1, sem njegov navijač. Eden od vrhuncev moje dirkaške kariere je bil ta, da sem lahko leta 2011 v Charlottu proti njemu vozil na isti progi. Ker sem vedel, da se mu zdi serija NASCAR zanimiva, sem mu ponudil tretji sedež v našem moštvu. Ni dolgo okleval s privolitvijo,« je zaupal Marks.

Preberite še:

Komentarji: