Ljubljana gosti najboljše slovenske maratonce

Osrednji teki maratona bodo le danes, ob 9.00 na 10 km, ob 9.15 pa na 21 in 42 km, slednji bo štel tudi za DP.
Fotografija: Ljubljana je maraton pred tem nazadnje videla leta 2019. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Ljubljana je maraton pred tem nazadnje videla leta 2019. FOTO: Roman Šipić

Slovenska prestolnica bo danes gostila jubilejni, 25. Volkswagen ljubljanski maraton. Lani ga zaradi pandemije organizatorji niso mogli pripraviti, tudi letos bo nekoliko drugačen, kot je bilo to še pred dvema letoma. Osrednji teki bodo le danes, ob 9.00 na 10 km, ob 9.15 pa na 21 in 42 km, slednji bo štel tudi za DP.

Prvi nastop v nedeljo bodo ob 8.55 opravili ročni kolesarji na vozičkih v polmaratonu. Sobotnih tekov otrok in mladine ni bilo, prav tako ne bo elitnih tekačev iz tujine, na 42 km pa se niso prijavili niti najboljši slovenski maratonci in maratonke, ki so se odločili za krajši razdalji. Organizatorji so izpostavili, da je za udeležbo treba izpolnjevati pogoje PCT.

Najmlajši v vrtcih in šolah

Prisotni bodo tudi StrojMachine z glasbeno spremljavo nedeljskega maratona. Za vrtce in šole, ki so običajno tekli v soboto, so organizatorji predlagali, da sestavijo ekipe znotraj razreda ali skupine po deset otrok, v srednjih šolah po 14 dijakov. V obdobju od 1. oktobra do danes lahko vsak član ekipe odteče svoj delež razdalje maratonskega izziva.

image_alt
Katere ceste bodo zaprte v času Ljubljanskega maratona

Pripravili so tudi sejem Tečem, ki je letos na prostem na Trgu republike. Namenjen je tekačem in njihovim družinam, športnikom, navijačem ter radovednim mimoidočim. Vstop je prost. Od 9. oktobra poteka tudi »rožnati tek«, katerega izkupiček gre organizaciji za osveščanje o raku dojk in rodil Europa Donna.

Preberite še:

Komentarji: