Ljubljanski najstnici ni šlo po načrtih

Drugi major sezone v golfu pripadel Avstralki, naša Pia Babnik tokrat na 44. mestu.
Fotografija: Pia Babnik je tokrat igrala slabše kot na uvodnem majorju sezone. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Pia Babnik je tokrat igrala slabše kot na uvodnem majorju sezone. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je na drugem majorju sezone, odprtem prvenstvu ZDA, končala na 44. mestu. Po štirih dneh je bila na igrišču Pine Needles Lodge v Severni Karolini s 13 udarci pod parom igrišča najboljša Avstralka Minjee Lee. To je bil njen drugi osvojeni major v karieri.

Šestindvajsetletnica iz Pertha je dobila tudi lansko prvenstvo Evian v Franciji. Tokrat si je Avstralka v Pinehurstu predvsem po zaslugi izjemno konstantne igre v prvih treh dneh nabrala dovolj prednosti, da je zadnji dan s parom igrišča 71 zanesljivo prišla do druge zmage na največjih turnirjih na svetu za ženske.

Potem ko je bila na prvenstvu Chevron oz. prvem majorju sezone Pia Babnik tretja in dosegla zgodovinski uspeh za slovenski golf, ji tokrat na igriščih Pine Needles Lodge ni šlo vse po načrtih.

Težave ji je povzročalo predvsem zadnjih devet lukenj v vseh štirih dneh. Po polovici tekmovanja je bila s +1 še v stiku z najboljšimi, tretji in četrti dan pa je nekoliko zdrsnila po lestvici in z 8 udarci nad parom igrišča zasedla končno 44. mesto. Osemnajstletna Ljubljančanka je vseeno prejela 33.209 ameriških dolarjev oz. nekaj manj kot 31.000 evrov.

Igralke so se sicer potegovale za najvišji nagradni sklad v zgodovini ženskih golfskih turnirjev, za deset milijonov dolarjev. Organizatorji pa so obljubili, da se bo do leta 2026 postopoma zvišal na 12 milijonov dolarjev.

Preberite še:

Komentarji: