Lorenzo končal že v prvem zavoju, Marquez odbil vse »Dovijeve« napade (VIDEO)

Svetovni prvak v razredu moto gp se je za zmago neizprosno udaril z Andreo Doviziosom, tretje je bil Andrea Iannone.
Fotografija: Jorge Lorenzo si je pri padcu poškodoval prst na nogi. FOTO: Jose Jordan/AFP
Odpri galerijo
Jorge Lorenzo si je pri padcu poškodoval prst na nogi. FOTO: Jose Jordan/AFP

Alcañiz – Potem ko je včeraj še tretjič zapovrstjo v sezoni svetovnega prvenstva kraljevskega motociklističnega razreda moto gp zmagal v kvalifikacijah in si zagotovil najboljše štartno mesto, je Ducatijev Španec Jorge Lorenzo poln optimizma pričakal začetek štirinajste letošnje postaje, velike nagrade Aragonije v Alcañizu, na kateri si je v preteklosti že dvakrat pokoril vso konkurenco.

Toda sanje so se mu sesule že po prvem ovinku. Potem ko ga je najhitreje izstrelilo s štarta, je v zavoj prišel prehitro in preveč agresivno, zgrešil idealno linijo, spodneslo mu je zadek in katapultiralo prek motocikla. Njegove današnje zgodbe je bilo s tem zelo hitro konec, po padcu se je hitro pobral in naredil nekaj korakov, zaradi poškodbe prsta na nogi pa so ga morali s steze nato odnesti na nosilih.


Peklenski dvoboj za zmago


Vodstvo je takoj prevzel njegov moštveni kolega, Italijan Andrea Dovizioso, in na čelu strnjene kolone vozil do 10 krogov pred koncem, ko je mimo njega mojstrsko švignil branilec šampionske lovorike, vodilni v skupni razvrstitvi in lanski (in predlanski) zmagovalec na tem prizorišču, Hondin Španec Marc Marquez.

Foto
Foto


Do konca dirke sta se letos najuspešnejša voznika izmenjevala v vodstvu, nekoliko nenadejano pa sta se jima priključila tudi oba Suzukijeva dirkača, Italijan Andrea Iannone in Španec Alex Rins. Sploh Iannone je štiri kroge pred koncem izkoristil srdit dvoboj pred seboj in bil tik pred tem, da bi celo prevzel vodstvo, vendar pa sta prekaljenejša tekmeca po hitrem postopku stvari spet postavila na svoje mesto. V zadnji krog je kot vodilni vstopil Marquez, ki pa se ga je »Dovi« držal kot klop, vendar pa mimo ni mogel in Španec se je razveselil šeste zmage v sezoni.

Marc Marquez je za las zadržal za seboj Andreo Doviziosa. FOTO: Jose Jordan/AFP
Marc Marquez je za las zadržal za seboj Andreo Doviziosa. FOTO: Jose Jordan/AFP


Yamaha spet neprepričljiva


Marquez je na zadnjih preizkušnjah vozil nekoliko zadržano in trikrat zapored ni zmagal, zavedajoč se, da tudi druga in tretja mesta od zanesljivi vožnji vodijo do vnovične šampionske lovorike. Danes si je konkurenco pokoril prvič po 15. juliju na Sachsenringu, s čimer je prednost v skupni razvrstitvi še oplemenitil na ogromnih 72 točk, kolikor zaostaja Dovizioso. Ta je šestič v sezoni končal na zmagovalnem odru, Iannone pa je bil že tretjič letos tretji. Ponovno sta razočarala oba Yamahina tovarniška voznika – italijanski »doktor« Valentino Rossi, ki je imel izjemno slabo izhodišče, saj je začel šele z 18. štartnega mesta, je bil osmi, Španec Maverick Viñales pa je zaokrožil deseterico. Sezona se bo nadaljevala na neevropskih prizoriščih, najprej čez dva tedna z veliko nagrado Tajske na novem dirkališču v Buriramu.

Marc Marquez je v Aragoniji zmagal tretjič zapored. FOTO: Jose Jordan/AFP
Marc Marquez je v Aragoniji zmagal tretjič zapored. FOTO: Jose Jordan/AFP

 

Preberite še:

Komentarji: