Maja Mihalinec potrjuje dobro formo

Slovenska šprinterka v Birminghamu ni bila daleč od norme za svetovno prvenstvo. Na 100 m četrta.
Fotografija: Maja Mihalinec je osvojila četrto mesto v Birminghamu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Maja Mihalinec je osvojila četrto mesto v Birminghamu. FOTO: Tadej Regent

Maja Mihalinec (Mass Ljubljana) je na atletski diamantni ligi v Birminghamu v teku na 100 m zasedla četrto mesto z 11,36 sekunde. Pred Mozirjanko so bile le Tatjana Pinto iz Nemčije (11,15) ter Američanki Dezerea Bryant (11,21) in Teahna Daniels (11,24).
Mihalinčeva je ob vetru v prsi z -0,9 m/s sicer zaostala za normo (11,24) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom. A je v najkrajšem šprintu, ki letos ne šteje za skupni seštevek diamantne serije, znova dokazala izvrstno formo v kateri je v tej sezoni.
 

Spet slab veter


»S svojim prvim nastopom na diamantni ligi sem zelo zadovoljna, saj sem dosegla res lepo uvrstitev v močni konkurenci, čeprav disciplina ne šteje za diamantne točke. Žal me veter v prsi spremlja že vso sezono, kamorkoli grem. Dosegla sem tudi dober čas, borila sem se do konca in si pritekla lepo uvrstitev, kar je na mitingih take ravni tudi pomembno,« je pojasnila Mihalinčeva.

Maja Mihalinec je najboljša slovenska šprinterka. FOTO: Matej Družnik
Maja Mihalinec je najboljša slovenska šprinterka. FOTO: Matej Družnik


»Upam, da si bom z današnjim dobrim tekom zagotovila še kakšno povabilo. Pred samim ogrevanjem sem danes čutila kar malce nervoze. Sem že tekmovala na močnih mitingih, a diamantni je nekaj posebnega. Mislim, da si tega nastopa vsak atlet želi, tudi sama sem si ga. Pred samim štartom sem nervozo odmislila in se osredotočila na čim hitrejši tek. Skušala sem opraviti dobro tekmo ne glede na slabše pogoje,« je še dodala Mihalinčeva.

V teku na 400 m je prepričljivo zmagal Jamajčan Akeem Bloomfield (45,04), drugi je bil Američan Obi Igbokwe (45,53), tretji pa Britanec Matthew Hudson Smith (45,55).
 

Brez Mišmaševe in Janežiča


Na tekmi bi lahko nastopila še dva slovenska rekorderja; Maruša Mišmaš se po nedavni poškodbi pripravlja na naslednja tekmovanja v teku na 3000 m zapreke, Luka Janežič pa je po seriji nastopov na največjih mitingih tokratnega izpustil.
Janežič je s šestega mesta skupnega seštevka diamantne lige na 400 m nazadoval na deseto. Na treh tekmah je Vodičan zbral 11 točk, po eno več (12) imajo štirje atleti, ki si delijo šesto mesto. Na prvih treh mestih so Američan Michael Cherry (19), Jamajčan Akeem Bloomfield (16) in drugi Američan Michael Norman (16).

Pred zadnjo tekmo lige v Bruslju, ki bo 6. septembra, sta le še dve tekmi, 24. avgusta v Parizu, kjer ne bo moškega teka na 400 m, ter 29. avgusta v Zürichu, kjer bo vnovič na programu tudi tek na štadionski krog.

Preberite še:

Komentarji: