Marquez uspešno prestal operativni poseg

Petkratni svetovni prvak razreda moto gp bo moral mirovati vsaj šest tednov, vrnil se bo februarja na testiranjih v Maleziji.
Fotografija: Marc Marquez se bo vrnil februarja na testiranjih v Maleziji. FOTO: Olivia Harris/Reuters
Odpri galerijo
Marc Marquez se bo vrnil februarja na testiranjih v Maleziji. FOTO: Olivia Harris/Reuters

Ljubljana – Serijski svetovni prvak v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp, Hondin Španec Marc Marquez, je v torek v bolnišnici v Barceloni uspešno prestal operacijo leve rame. Že ob koncu sezone je namignil, da bo moral na poseg, saj si je samo letos ramo nekajkrat izpahnil, nazadnje med proslavljanjem šampionske lovorike po veliki nagradi Japonske v Motegiju. Zdaj ga čaka vsaj mesec dni in pol mirovanja, vrnil se bo februarja na testiranjih pred začetkom nove sezone v Maleziji. Zanimivo: v ponedeljek je moral pod nož tudi njegov novi moštveni kolega, rojak Jorge Lorenzo.


Ekipi prikrival resnico


Težave z ramo, ki so se mu vlekle skoraj vse leto, je večji del sezone uspešno skrival tako pred člani ekipe kot tudi pred konkurenco, ob koncu tekmovalnega leta pa je bila rama, kot je priznal nedavno, že povsem na meji. »Začelo se je že med treningom pred začetkom sezone in se nato ponavljalo na različnih prizoriščih. Poškodba mi je kradla čas, ki bi ga sicer porabil za trening. Želel sem se izogniti posegu, a ni bilo mogoče. Na nekaterih dirkah nisem bil optimalno pripravljen, vendar pa sem ekipi to prikril. Priznal sem, da čutim bolečino, a dodal, da ni prehuda,« je pojasnil 25-letni Španec.

Preberite še:

Komentarji: