Mayweather z vsemi topovi napadel in ponižal Pacquiaa

Filipinski boksarski šampion si želi revanšo z neporaženim zvezdnikom iz Las Vegasa, ki je svoje rokavice že obesil na klin.
Fotografija: Floyd Mayweather (na fotografiji) je ostro napadel Mannyja Payquiaa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Floyd Mayweather (na fotografiji) je ostro napadel Mannyja Payquiaa. FOTO: Reuters

Ljubljana – Filipinski boksarski heroj Manny Pacquiao (62 zmag, 39 s k. o., 2 neodločena izida, 7 porazov) je – še predno je premagal Američana Keitha Thurmana (29 zmag, 22 s k. o., 1 poraz) in se ovenčal s superšampionskim pasom v velterski kategoriji po različici WBA – vnovič izzval športno upokojenega Floyda Mayweatherja (50 zmag, 27 s k. o.). Goreče si pač želi poravnati neporavnane račune.

»Bilo bi dobro, če bi se Floyd še enkrat pomeril z menoj, saj bi lahko ljudem pokazala, kdo je zares boljši. V povratnem obračunu bi bil namreč zdrav,« se je Pacquiao spomnil svojega dvoboja z Mayweatherjem, ki ga je pred štirimi leti v Las Vegasu izgubil po točkah, vzroke za poraz pa še vedno pripisuje tudi poškodbi rame. Po njegovi nedavni zmagi nad Thurmanom, ki je bil, mimogrede, pred debelimi šestimi leti v Brooklynu boljši tudi od ptujskega šampiona Dejana Zavca (35 zmag, 19 s k. o., 4 porazi), je ameriški zvezdnik na družabnih omrežjih z vsemi topovi napadel filipinskega veterana.
 

Morali so požreti svoje besede


»Ironično je, da vsakič, ko se omeni Mannyjevo ime, z njim neposredno povežejo mene. Celotna kariera tega moža je bila namreč zgrajena z mojim imenom, zato je že skrajni čas, da prenehate uporabljati mojo znamko,« je napad na instagramu odprl 42-letni Američan in pripisal: »Vsa ta leta smo poslušali, da se 'Floyd boji Mannyja', hecno pa je, da sem, ko sva se zares udarila, zmagal s takšno lahkoto, da bi morali vsi požreti svoje besede. Vsi tako imenovani boksarski strokovnjaki, kritiki in zavistna ameriška navijaška baza so obmolknili, se skrili ali iskali vse možne izgovore, zakaj bi moral dati Mannyju revanšo ...«
Pacquiao mu je odvrnil s čivkom prek twitterja: »Floyd, prideš na moj dvoboj in v svojem zapisu uporabljaš moje ime, toda jaz naj bi bil tisti, ki poskuša ostati pomemben? Če bi ti spet želel postati pomemben ...«

Na Mayweatherjev odgovor ni bilo treba dolgo čakati. »Ostaniva pri dejstvih, Bob Arum ni več tvoj promotor. Ko gre torej za Mayweather Promotions and PBC Events, sem jaz HNIC (tvoj šef). Dejstvo je, da zaslužim več denarja kot ti; premagal sem te in te priklenil s pogodbo! Na tvojem obračunu sem bil le zato, da bi te – kot svojega zaposlenega – nadzoroval; kakor bi pač storil vsak šef. Za 12 rund si dobil 10 milijonov, medtem ko sem jaz v ekshibiciji proti raznašalcu pic (proti Tenšinu Nakusavi) prejel devet milijonov v manj kot treh minutah. Premagal sem te psihično, telesno in denarno. Vedno imej v mislih, da se ti boriš, ker se moraš, jaz se borim, če to hočem.« Ali bo njun besedni spopad kljub vsemu dobil novo poglavje v ringu?

Komentarji: