Mick Schumacher ob boku očetovih tekmecev

V Bahrajnu v nedeljo ob 17. uri začetek sezone 2021 s kar 23 dirkami. Vrača se Fernando Alonso. Sebatian Vettel poimenoval dirkalnik Aston Martina.
Fotografija: Fernando Alonso se po treh letih vraća z novim moštvom Alpine. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Odpri galerijo
Fernando Alonso se po treh letih vraća z novim moštvom Alpine. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

»Formula 1 je štartala v sezono 2021, ki še vedno prinaša veliko pandemičnih izzivov. Prva dirka od rekordnih 23 bo v nedeljo Bahrajnu, zadnja šele 12. decembra v bližnjem Abu Dabiju. Lewis Hamilton bo branil naslov svetovnega prvaka in lovil rekordnega osmega, s čimer bi dokončno prekosil Michaela Schumacherja. Med izzivalci pa bo tudi Schumijev sin Mick Schumacher ...

image_alt
Z najbolj temnimi črkami zapisana Imola 1994 (VIDEO)


Mick, lani zmagovalec v formuli 2, je razkril, da se med drugimi uči tudi od Kimija Räikkönena, moža, ki je zamenjal njegovega očeta pri Ferrariju. Dvaindvajsetletni Nemec je pred svojo krstno dirko med elito izpostavil neverjetno dejstvo, da bosta dve generaciji v družini Schumacher tekmovali z nekaterimi istimi obrazi. Schumacher st. je zadnjo dirko odpeljal leta 2012 v Braziliji, takrat so že bili v karavani poleg 41-letnega Finca tudi Hamilton, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo in Sergio Perez, ki se bodo pognali s štarta v Sakhirju.

Fernando Alonso se po treh letih vraća z novim moštvom Alpine. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Fernando Alonso se po treh letih vraća z novim moštvom Alpine. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

 

Brez besed o očetu


Mick je bil takrat star 13 let. »Prav navdušen sem, da se bom meril s takšnimi legendami. Osebno še najbolje poznam Kimija, vedno je zelo prijazen in mi tu in tam da kakšen nasvet,« je razkril novi član moštva Haas, ki pa ni želel odgovoriti na vprašanje, kako ponosen bi utegnil biti oče, ker je sin šel po njegovih stopinjah. »To so zasebne stvari. Tukaj nimam nikogar iz družine, moja družina je moštvo.«



Še nekaj novosti v dirkaškem kadru prinaša sezona, zadnja pred radikalnimi spremembami v F1. Vettel je po šestih letih zapustil Ferrari in se preselil k Aston Martinu, dirkalniku pa je dal ime Honey Ryder po dekletu iz prvega filma o Jamesu Bondu. V Ferrariju ga je zamenjal Carlos Sainz, tega pa v McLarnu Ricciardo. V Renaultu, ki se je preimenoval v Alpine, bo njegov sedež nasledil Alonso. Perez bo v Red Bullu moštveni tekmec Maxu Verstappnu, kot kaže glavnemu konkurentu Hamiltonu in Mercedesu v boju za naslov.

Carlos Sainz se bo preizkusil v Ferrariju. FOTO: Dan Istitene/AFP
Carlos Sainz se bo preizkusil v Ferrariju. FOTO: Dan Istitene/AFP

 

Hamiltona še ne mika v pokoj


Hamilton je medtem namignil, da se ne namerava posloviti s to sezono, četudi je z Mercedesom podaljšal pogodbo samo za eno sezono. »V tem trenutku ne razmišljam o tem, da je to moja zadnja sezona. Leta 2022 bo prišlo do veliko sprememb in verjetno bo razburljivo. V naslednjih osmih mesecih bom videl, ali sem pripravljen za pokoj ali ne. Rekel bi, da bo odgovor negativen, a nikdar ne veš,« dirkaška žilica še vedno močno kljuva v Britancu, ki naj bi prvi presegel magično mejo 100 zmag. Zdaj je pri 95.

Kvalifikacije za VN Bahrajna bodo jutri ob 16. uri, dirka v nedeljo ob 17.00.

Sebastian Vettel je sedel v Aston Martin. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters
Sebastian Vettel je sedel v Aston Martin. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters

Preberite še:

Komentarji: